Seksuell trakassering

47 ansatte forteller om seksuell trakassering ved universitetet: - Alvorlig

47 ansatte ved Universitetet i Stavanger (UiS) oppgir at de er blitt seksuelt trakassert av en kollega, ifølge en fersk undersøkelse.

Foto: Carina Johansen / NTB Scanpix
Foto: Carina Johansen / NTB Scanpix Vis mer
Publisert

– Jeg synes det er alvorlig, vi har nulltoleranse for seksuell trakassering. Prosenten er i seg selv lav, men det er altfor mange som opplever dette. Og da først og fremst fra kolleger, sier rektor Marit Boyesen ved UiS til Dagsavisen Rogalands Avis.

Undersøkelsen, som er utført av Stamina Census, viser at 47 ansatte ved UiS er blitt seksuelt trakassert av en kollega. Det tilsvarer 3,8 prosent av universitetets 1.200 ansatte.

To professorer ved universitetet har sluttet etter varslingssaker de siste årene. I tillegg kommer den profilerte Langeland-saken.

– En del av grunnen til denne kartleggingen er at vi skal fortsette den forebyggende innsatsen vi er i gang med. Foreløpig har vi ikke noe å sammenligne med, men det får vi når resultatene fra den nasjonale undersøkelsen kommer, sier Boyesen.

UiS begynte å måle utbredelse av mobbing og trakassering i 2009. Da viste undersøkelsene at 11 prosent av de ansatte rapporterte selvopplevd mobbing. I 2019 har tallet sunket til 5,8 prosent.

(©NTB)

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

sol er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer