44-åring dømt i til 21 års fengsel

En 44 år gammel mann er dømt til 21 års fengsel for dobbeltdrap på Storhaug i Stavanger i juni 2020.

Sør-Rogaland Tingrett i Sandnes. Foto: Jan Kåre Ness / NTB
Sør-Rogaland Tingrett i Sandnes. Foto: Jan Kåre Ness / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Dommen er identisk med dommen i Sør-Rogaland tingrett fra oktober i fjor, skriver Stavanger Aftenblad.

Mannen er dømt for å ha knivdrept både ekskona og hennes nye kjæreste på Storhaug i Stavanger i juni 2020. Han tilsto drapene etter å ha blitt pågrepet, men trakk tilståelsen før rettssaken i tingretten.

Han forklarte i tingretten at det var en annen mann som sto bak drapene, men gikk bort fra denne forklaringen i lagmannsretten. Han nektet straffskyld i begge rettsomgangene, men erkjente i lagmannsretten at det var han som knivstakk og drepte de to.

Nødverge

44-åringen forklarte imidlertid da at det var et uhell at ekskona ble drept, og at hennes nye kjæreste ble drept i nødverge.

Krimteknikere og politi på stedet etter dobbeltdrapet på Storhaug i Stavanger i 2020. Nå er en 44 år gammel mann dømt til 21 års fengsel for drapene. Arkivfoto: Carina Johansen / NTB
Krimteknikere og politi på stedet etter dobbeltdrapet på Storhaug i Stavanger i 2020. Nå er en 44 år gammel mann dømt til 21 års fengsel for drapene. Arkivfoto: Carina Johansen / NTB Vis mer

Retten trodde ikke på denne forklaringen og mener 44-åringen oppsøkte de to for å drepe dem.

– Samlet etterlater bevisene ingen tvil om at tiltalte drepte de to avdøde med hensikt og etter forutgående planlegging, tilrettelegging og overveielser, heter det i dommen.

Mannen blir i tillegg til drapene dømt for frihetsberøvelse og grove trusler mot en fjerde person som var til stede i leiligheten da drapene skjedde. Denne mannen, som så deler av det som skjedde, er tilkjent 100.000 kroner i oppreisning fra den dømte mannen.

Vil vurdere anke

Forsvarerne til 44-åringen vil nå sette seg ned og gå gjennom dommen og vurdere om de vil anke, sier advokat Fam Skjæveland til Stavanger Aftenblad.

– Klienten min er orientert om dommen, og jeg skal ut til ham i fengslet i morgen og diskutere dommen med ham. Vi vurderer selvfølgelig anke, men ankeadgangen til Høyesterett er ganske begrenset, så vi må se hva vi eventuelt kan anke over, sier advokat Odd Rune Torstrup til NRK.

Mannen er dømt for å ha drept både ekskona og hennes nye kjæreste med kniv på Storhaug i Stavanger i juni 2020. Han tilsto drapene etter å ha blitt pågrepet, men trakk tilståelsen før rettssaken i tingretten.

Han forklarte i tingretten at det var en annen mann som sto bak drapene, men gikk bort fra denne forklaringen i lagmannsretten. Han nektet straffskyld i begge rettsomgangene.

Under ankeforhandlingene i lagmannsretten forklarte 44-åringen at han handlet i nødverge da han drepte ekskona og hennes nye kjæreste, skriver Aftenbladet.

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

SOL er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer