43 nye coronadødsfall i Sverige

282 coronasmittede er døde i Sverige, en økning på 43 det siste døgnet. De eldste er rammet hardt av viruset.

Statsepidemiolog Anders Tegnell ankommer torsdagens pressetreff med Folkhälsomyndigheten i Stockholm. Foto: Janerik Henriksson / TT / NTB scanpix
Statsepidemiolog Anders Tegnell ankommer torsdagens pressetreff med Folkhälsomyndigheten i Stockholm. Foto: Janerik Henriksson / TT / NTB scanpix Vis mer
Publisert

5.466 har fått påvist smitte i Sverige, og 402 fikk torsdag ettermiddag intensivbehandling, opplyser statsepidemiolog Anders Tegnell i Folkhälsomyndigheten.

Tegnell sier de nå er oppe på et nytt nivå og uttrykker bekymring for den eldste delen av befolkningen.

– Det er de eldre-eldre, over 70, som ikke bare blir syke, men også dør i stor utstrekning. Ikke minst for å beskytte de eldre-eldre trenger vi å flate ut kurven. Slik at intensivbehandlingen kan fortsette å bygges opp så de kan ta imot det økte antallet tilfeller som kommer inn, sier Tegnell, ifølge Aftonbladet.

Det finnes bekreftede eller mistenkte tilfeller av coronavirus ved hver tredje aldersbolig i Sverige, ifølge en kartlegging fra Sveriges Radio Ekot.

Bare i Stockholm er det bekreftet smitte ved minst 29 boliger.

Ifølge undersøkelsen har minst 90 kommuner rapportert om bekreftede coronatilfeller eller mistenkt smitte ved sine aldersboliger.

I løpet av uken har 43 kommuner opplyst at de har hatt bekreftede tilfeller ved kommunens aldersboliger, og ytterligere 51 opplyser om mistenkte tilfeller.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

sol er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer