43-åring tiltalt for terrorbombe og tre drapsforsøk

En 43-åring nekter for å ha stått bak en bombe som ble sendt til politiet i 2018. Mandag møter han i Follo tingrett tiltalt for bomben og tre drapsforsøk.

Deler av politihuset i Ski ble evakuert da det kom en pakke som inneholdt en bombe til postmottaket 5. desember 2018. En mann må nå møte i retten tiltalt for terrorbombing og tre drapsforsøk, samt skadeverk og overvåking. Foto: Freddie Larsen / NTB scanpix
Deler av politihuset i Ski ble evakuert da det kom en pakke som inneholdt en bombe til postmottaket 5. desember 2018. En mann må nå møte i retten tiltalt for terrorbombing og tre drapsforsøk, samt skadeverk og overvåking. Foto: Freddie Larsen / NTB scanpix Vis mer
Publisert

Mannen er tiltalt etter straffelovens paragraf 138 som omhandler terrorbombing. Ifølge tiltalen sendte mannen 28. november 2018 en pakke i posten adressert til Lillestrøm politistasjon.

– Pakken inneholdt en eksplosiv innretning (bombe) konstruert til å detonere når pakken ble åpnet. Han sendte bomben for å drepe eller alvorlig skade ansatte i politiet og påføre store materielle skader, heter det i tiltalen.

Denne delen av tiltalen er tatt ut etter riksadvokatens ordre.

Ingen skadd

Pakken havnet 5. desember på politiets postmottak på Follo politistasjon, som er felles mottak for hele Øst politidistrikt. Der ble det slått alarm da pakken skulle åpnes, og en ansatt fikk mistanke om at noe var galt. Bombegruppa kom raskt til stedet, og de valgte å uskadeliggjøre gjenstanden ved å avfyre skudd mot den.

Ingen personer ble skadd. Mannen er likevel tiltalt for drapsforsøk mot tre kvinner som alle jobbet ved postmottaket. De fattet mistanke om at pakken inneholdt noe mistenkelig, stanset utpakkingen og forlot lokalene. Deler av politihuset ble evakuert.

To dager senere ble den nå tiltalte mannen pågrepet av politiet. Han ble raskt beskrevet som en kjenning av politiet, blant annet på grunn av trusler mot politi og domstol.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

sol er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer