Den 54 år gamle mannen ble funnet død av familiemedlemmer i en leilighet i andre etasje på Hellerud. Foto: Tore Meek / NTB scanpix
Den 54 år gamle mannen ble funnet død av familiemedlemmer i en leilighet i andre etasje på Hellerud. Foto: Tore Meek / NTB scanpix Vis mer

Hellerud-drapet

42-åring dømt til 17 års fengsel

En 42 år gammel tyrkisk borger er i Borgarting lagmannsrett kjent skyldig i forsettlig drap på en 54-åring på Hellerud i Oslo 15. juni 2017.

Publisert

Lagmannsretten kom i likhet med Oslo tingrett til at den tiltalte 42-åringen var skyldig i forsettlig drap og grovt ran. Straffen ble satt til fengsel i 17 år, som også var resultatet i tingretten i mars i år.

Aktor Jens Johannes Andenæs la ned påstand om 18 års fengsel.

Den dømte må også betale oppreisning til avdødes to voksne barn med 200.000 kroner hver. I tillegg blir ransutbyttet fra leiligheten, 350.000 kroner, inndratt.

I dommen heter det at den drepte 54-åringen drev med heroinomsetning og hadde «en betydelig kontantøkonomi ved siden av trygdeinntektene, og at han som en del av dette oppbevarte store pengebeløp hjemme».

54-åringen kom opprinnelig fra Tyrkia, men var norsk statsborger. Drapet skjedde i en leilighet på Hellerud 15. juni 2017, og ifølge tiltalen skal 42-åringen ha knivstukket 54-åringen to ganger i ryggen.

42-åringen ble pågrepet i Bulgaria ni dager etter drapet og ble senere utlevert til Norge. Han nektet skyld i saken.

– Han nekter for å ha noe med dette å gjøre i det hele tatt, han har ingen befatning med drapet overhodet, sa den tiltaltes forsvarer, advokat Øystein Storrvik til NTB i februar, før saken ble behandlet i Oslo tingrett.

Vi bryr oss om ditt personvern

sol er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Velkommen til vårt kommentarfelt

Vi setter pris på kommentarer til artiklene på sol.no. Husk at mange vil lese det du skriver. Hold deg til temaet og vær saklig. Vi gjør oppmerksom på at alle innlegg kan bli redigert eller fjernet av redaksjonen.