Hellerud-drapet

42-åring dømt til 17 års fengsel

En 42 år gammel tyrkisk borger er i Borgarting lagmannsrett kjent skyldig i forsettlig drap på en 54-åring på Hellerud i Oslo 15. juni 2017.

Den 54 år gamle mannen ble funnet død av familiemedlemmer i en leilighet i andre etasje på Hellerud. Foto: Tore Meek / NTB scanpix
Den 54 år gamle mannen ble funnet død av familiemedlemmer i en leilighet i andre etasje på Hellerud. Foto: Tore Meek / NTB scanpix Vis mer
Publisert

Lagmannsretten kom i likhet med Oslo tingrett til at den tiltalte 42-åringen var skyldig i forsettlig drap og grovt ran. Straffen ble satt til fengsel i 17 år, som også var resultatet i tingretten i mars i år.

Aktor Jens Johannes Andenæs la ned påstand om 18 års fengsel.

Den dømte må også betale oppreisning til avdødes to voksne barn med 200.000 kroner hver. I tillegg blir ransutbyttet fra leiligheten, 350.000 kroner, inndratt.

I dommen heter det at den drepte 54-åringen drev med heroinomsetning og hadde «en betydelig kontantøkonomi ved siden av trygdeinntektene, og at han som en del av dette oppbevarte store pengebeløp hjemme».

54-åringen kom opprinnelig fra Tyrkia, men var norsk statsborger. Drapet skjedde i en leilighet på Hellerud 15. juni 2017, og ifølge tiltalen skal 42-åringen ha knivstukket 54-åringen to ganger i ryggen.

42-åringen ble pågrepet i Bulgaria ni dager etter drapet og ble senere utlevert til Norge. Han nektet skyld i saken.

– Han nekter for å ha noe med dette å gjøre i det hele tatt, han har ingen befatning med drapet overhodet, sa den tiltaltes forsvarer, advokat Øystein Storrvik til NTB i februar, før saken ble behandlet i Oslo tingrett.

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

sol er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer