41 innesperret i tunnel - hentet ut etter 17 dager

Redningsarbeidere har gravd seg fram til de 41 gruvearbeiderne som har vært innesperret i en tunnel i India i 17 dager. Nå er alle hentet ut.

Uttrakhands sjefminister Pushkar Singh Dhami (grønn jakke) tar imot en av gruvearbeiderne idet han kommer ut i fri luft etter å ha vært innesperret i en tunnel i India i 47 dager. Foto: AP / NTB
Uttrakhands sjefminister Pushkar Singh Dhami (grønn jakke) tar imot en av gruvearbeiderne idet han kommer ut i fri luft etter å ha vært innesperret i en tunnel i India i 47 dager. Foto: AP / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Bli varslet om siste nytt i Sol-appen! Last ned for Iphone her og Android her!

Kort tid etter at flere TV-kanaler siterte myndighetspersoner på at den første av arbeiderne var dratt ut, opplyser delstatsmyndighetene at alle er hentet ut.

Tidligere tirsdag sa indiske myndigheter at de bare var fem meter unna å nå igjennom til de 41 arbeiderne, før det ble meldt at de hadde nådd inn til dem.

Ambulanser sto beredt mens redningsaksjonen pågikk. Alle arbeiderne blir fraktet til sykehus 30 kilometer unna ulykkesstedet for oppfølging. Foto: AP / NTB
Ambulanser sto beredt mens redningsaksjonen pågikk. Alle arbeiderne blir fraktet til sykehus 30 kilometer unna ulykkesstedet for oppfølging. Foto: AP / NTB Vis mer

Et evakueringsrør har blitt plassert i hullet som er gravd inn til arbeiderne, før redningsmannskapet kunne krype gjennom og begynne å hente mennene ut.

Fraktes til sykehus

Innledningsvis trodde myndighetene det ville ta noen timer å hente alle ut ettersom én etter én måtte hentes ut på båre gjennom det 90 centimeter brede evakueringsrøret. Det har imidlertid gått raskere enn først antatt.

Flere ambulanser sto klare utenfor tunnelen for å frakte de 41 arbeiderne til sykehus omtrent 30 kilometer unna.

Åpningen på den 4,5 kilometer lange tunnelen kollapset tidlig om morgenen 12. november. Siden har det blitt fraktet mat og medisiner inn til de 41 arbeiderne mens utgravingen har pågått.

Del av motorvei

Redningsarbeidet har gått sakte framover og blitt forsinket på grunn av ras og gjentatte problemer med det tunge boreutstyret. Temperaturene har også vært synkende i det avsidesliggende fjellområdet i delstaten Uttarakhand.

Tunnelen arbeiderne jobbet i da den kollapset, er del av Char Dham-motorveien, et stort samferdselsprosjekt fra regjeringen. Målet er å knytte sammen fire hinduistiske pilegrimsreisemål gjennom et 890 kilometer langt veinettverk.

Myndighetene har ikke opplyst hva som forårsaket kollapsen, men regionen er utsatt for jordskred, jordskjelv og flom.

Mer om