402 coronasmittede pasienter innlagt på sykehus – ny rekord

Torsdag var 402 coronasmittede pasienter innlagt på sykehus i Norge. Det er første gang tallet passerer 400. Samtidig er det kun 44 intensivpasienter.

Foto: Stian Lysberg Solum/NTB.
Foto: Stian Lysberg Solum/NTB. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Antall innlagte er en økning på 25 pasienter fra dagen før, og det høyeste antall innlagte siden 17. desember 2021, da det var 383 innlagte coronapasienter i Norge.

44 av pasientene med covid-19 ligger på intensivavdeling, en økning på ni fra dagen før. Coronapasientene på intensivavdelingene utgjør 19,5 prosent av alle landets intensivpasienter.

Av coronapasientene på intensiv får 21 respiratorbehandling. Det er to færre enn dagen før, ifølge Helsedirektoratets oversikt torsdag.

– På bakgrunn av de høye smittetallene vi har hatt tidligere i februar, så er det ikke overraskende at vi nå ser noen flere innleggelser. Den store forskjellen fra tidligere smittebølger er at betydelig færre trenger intensivbehandling, og at liggetiden er kortere for de fleste pasientene sammenlignet med 2021, sier assisterende helsedirektør Espen Rostrup Nakstad til NTB.

– Dette gjør at innleggelsestallene er håndterbare for sykehusene, men vi følger selvsagt nøye med på utviklingen, understreker han.

Lav andel

Coronapasientene utgjør 4,1 prosent av de totalt 9.709 innlagte pasientene på sykehus i Norge torsdag. Av de coronasmittede som ble innlagt i uke seks, hadde 54 prosent corona som hovedårsak, skrev FHi blant annet i sin ukesrapport onsdag.

Det er en veldig lav andel av dem som har fått påvist corona (0,16 prosent), som legges inn på sykehus for dette. Årsaken kan være at omikronvarianten gir mindre alvorlig sykdom og flere er godt beskyttet gjennom vaksinasjon, understreker FHI i ukesrapporten.

Helsedirektoratets tall viser ikke om koronapasienter er innlagt som følge av coronavirus eller om de er innlagt for noe annet, men har fått påvist korona.

Jevn fordeling, lavest i nord

Fordelingen av coronapasienter blant de ulike helseregionene er som følger (prosentandel av regionens totale innlagttall i parentes): 227 hos Helse sør-øst (4,4), 95 hos Helse vest (4,8), 62 hos Helse Midt-Norge (4,3) og 18 hos Helse nord (1,7).

Av pasientene på intensivavdeling er regionfordelingen som følger (prosentandel av regionens totale intensivinnlagte i parentes): 33 hos Helse sør-øst (24,8), fire hos Helse Midt-Norge (16,7), fire hos Helse vest (13,8) og tre hos Helse nord (7,5).

Siden februar 2020 har 1.086.614 personer fått påvist coronasmitte her i landet, viser torsdagens foreløpige tall fra det nasjonale meldesystemet for smittsomme sykdommer (MSIS).

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

SOL er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer