4000 i karantene etter utbrudd i Grimstad

I Grimstad er det registrert 55 koronatilfeller etter et større smitteutbrudd. Kommunen venter at antallet vil stige. Om lag 4000 personer er satt i karantene.

Det har vært en stor smitteøkning i Grimstad denne uken. Kommunen anslår at om lag 4000 sitter i karantene. Foto: Tor Erik Schrøder/NTB
Det har vært en stor smitteøkning i Grimstad denne uken. Kommunen anslår at om lag 4000 sitter i karantene. Foto: Tor Erik Schrøder/NTB Vis mer
Publisert

– Dette er fortsatt en ekstremt krevende situasjon, nå får vi hjelp av våre nabokommuner med testene. sa kommunikasjonssjef Petter N. Toldnæs i Grimstad kommune til Fædrelandsvennen onsdag kveld.

Kommunens kriseledelse møttes onsdag for å diskutere mulige tiltak for å hindre ytterligere smittespredning, men endte opp med å ikke innføre noen nye tiltak.

– Så langt har vi anbefalingene med å begrense sosial aktivitet og økt grad av testing. De nærmeste dagene vil vise hvorvidt det blir behov for tiltak. Vi følger situasjonen tett, sa ordfører Beate Skretting (H) på en pressekonferanse onsdag ettermiddag ifølge VG.

Ifølge Toldnæs tok kommunen tirsdag en koronatest hvert minutt.

Kommunen skal møte Statsforvalteren og representanter fra Folkehelseinstituttet fredag for å diskutere situasjonen videre.

Tidligere onsdag anbefalte kommunen alle om å avstå fra sosiale sammenkomster, og ba om at sankthansfeiringen kun måtte foregå i egen kohort. Samtidig anbefalte de alle mellom 15 og 20 år å teste seg.

(©NTB)

Mer om