Det er funnet dampskipsvrak utenfor Dvergsøya i Kristiansand. Kronprinsparet leier villaen på øya og bruker det som feriested. Foto: Tor Erik Schrøder / NTB scanpix
Det er funnet dampskipsvrak utenfor Dvergsøya i Kristiansand. Kronprinsparet leier villaen på øya og bruker det som feriested. Foto: Tor Erik Schrøder / NTB scanpix Vis mer

40 døde i katastrofen i 1855. Nå er skipsvraket funnet ved Kristiansand

Onsdag ble et skipsvrak fra 1855 funnet på 170 meters dyp utenfor Kristiansand.

Publisert

40 personer omkom da D/S Norge kolliderte med D/S Bergen og sank til havets bunn for 165 år siden.

Nå er vraket funnet mellom Dvergsøya og Bragdøya i Kristiansand. Torsdag gjorde arkeologer fra Norsk Maritimt Museum undersøkelser av dampskipet.

– Vi lar skipet ligge på havbunnen i fred. Av respekt for de 40 omkomne skal vi la alt av gjenstander ligge igjen, sier arkeolog Frode Kvalø til Fædrelandsvennen.

Kvalø opplyser at ulykken var den første dampskipskatastrofen i norsk farvann hvor mennesker omkom. Dampskipet var på vei til Hamburg da det sank i september 1855.

(©NTB)

Vi bryr oss om ditt personvern

sol er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Velkommen til vårt kommentarfelt

Vi setter pris på kommentarer til artiklene på sol.no. Husk at mange vil lese det du skriver. Hold deg til temaet og vær saklig. Vi gjør oppmerksom på at alle innlegg kan bli redigert eller fjernet av redaksjonen.