Drapssiktet ba om tilgivelse på Facebook

40 år gammel mann drept i Mehamn

To utenlandske statsborgere er siktet for drapet.

Publisert

iFinnmark har oversatt teksten som mannen skrev på Facebook-siden på et fremmedspråk. I teksten publisert lørdag morgen, ber mannen om tilgivelse og skriver at han ikke mente å løsne skudd.

– Vi kjenner til Facebook-innlegget og har sikret det, men kan ikke kommentere innholdet i det, sier lensmann Tarjei Leinan Mathiesen i Porsanger til NTB.

– Alt rundt Facebook og de personene som er involvert, er viktig i etterforskningen, fortsetter han.

Både avdøde og de siktede er utenlandske statsborgere. Men politiet har foreløpig ikke gått ut med hvilket land de kommer fra.

To siktet for drap

De to siktede mennene ble lørdag formiddag pågrepet i en politiaksjon mot et hus i tettstedet Gamvik like før klokken 11, og pågripelsene skjedde uten dramatikk, ifølge politiet.

Politiet har opplyst at det er en relasjon mellom avdøde og de siktede, men har ikke ønsket å gå i detalj nå på hvilken relasjon det er snakk om.

Politiet opplyser lørdag ettermiddag at begge de to som er pågrepet, er siktet i saken. Tidligere lørdag var bare den ene, en 35 år gammel mann, siktet for drap.

– Nå er begge to siktet for drapet, så får etterforskningen avgjøre om vi skal justere dette igjen.

- Det er viktig at man i innledningsfasen får rettigheter rundt avhør, og vedkommende var sammen med den som først ble siktet for drap, forklarer lensmannen om at også den 32 år gamle mannen nå er drapssiktet.

De to vil bli fremstilt for varetektsfengsling mandag.

Stor politiaksjon

Politiet fikk meldingen om at en mann var skutt like før klokken 5.30 lørdag morgen.

Den 40 år gamle mannen ble funnet hardt skadd i et bolighus i Mehamn i Gamvik kommune i Finnmark. Det ble forsøkt gjenopplivning på stedet, men han døde kort tid etterpå.

Det ble deretter satt i gang en stor politiaksjon for å forsøke å finne gjerningspersonene.

En drøy halvtime etter at politiet mottok meldingen om den skutte mannen, fikk de en annen melding om en bil som var kjørt i grøfta noen kilometer unna.

To personer ble observert gående fra stedet og politiet satte trafikkulykken i forbindelse med hendelsen i Mehamn. Etter en stor leteaksjon ble de to altså pågrepet av politiet noen timer senere.

Vurderer Kripos-bistand

Etterforskningen er foreløpig i innledende fase, og politiet jobber med å samle informasjon om hva som skjedde i forkant av drapet.

Lørdag ettermiddag vurderes det om det er aktuelt å be Kripos om bistand til de tekniske undersøkelsene av åstedet, opplyser politiet.

Avdøde vil bli sendt til obduksjon i Tromsø.

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

sol er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer