396 nye coronasmittede siste døgn – 189 i Oslo

Det siste døgnet er det registrert 396 coronasmittede i Norge. Det er 33 flere enn dagen før og over dobbelt så mange som samme dag i forrige uke, da tallet var 180.

Søndag ble det registrert over dobbelt så mange koronasmittede i Norge som søndag for en uke siden. Foto: Gorm Kallestad / NTB
Søndag ble det registrert over dobbelt så mange koronasmittede i Norge som søndag for en uke siden. Foto: Gorm Kallestad / NTB Vis mer
Publisert

Nesten halvparten av smittetilfellene det siste døgnet, 189, ble registrert i Oslo.

Ved midnatt natt til mandag er det registrert 74.942 coronasmittede personer her i landet, viser foreløpige tall fra det nasjonale meldesystemet for smittsomme sykdommer (MSIS).

De siste sju dagene er det registrert til sammen 3.936 nye smittetilfeller i Norge. 3,9 millioner coronatester er til nå utført her i landet.

146 coronapasienter var søndag innlagt på sykehus. Det var åtte flere enn dagen før.

Til sammen er 632 coronasmittede personer døde i Norge siden mars 2020, viser foreløpige tall. Om pasientene har dødd av eller med covid-19, er ikke alltid mulig å slå fast.

63,9 prosent av alle døde har fylt 80 år. I aldersgruppen under 50 år er det meldt om ni dødsfall i Norge.

189 nye coronasmittede i Oslo

Det er registrert 189 nye coronasmittede i Oslo siste døgn. Det er 74 flere enn søndag i forrige uke.

Dette er 17 flere enn snittet de siste to ukene på 172 smittede per dag. Samme dag forrige uke ble det registrert 115 smittetilfeller.

Smittetallene er fortsatt høyest i de østligste bydelene i Groruddalen. Det høyeste smittetrykket finner vi i Grorud bydel med 671 smittede per 100.000 innbyggere de siste to ukene. Deretter følger Stovner bydel med 639, Alna med 626 og Bjerke med 526.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

sol er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer