Coronavirus

39 flere cruisepassasjerer er virussmittet

Det er påvist 39 nye smittetilfeller om bord i cruiseskipet Diamond Princess, som ligger utenfor kysten av Japan, opplyser japanske helsemyndigheter.

Det er påvist 39 nye smittetilfeller om bord i cruiseskipet Diamond Princess, som ligger utenfor kysten av Japan, opplyser japanske helsemyndigheter. Foto: Jae C. Hong / AP / NTB scanpix
Det er påvist 39 nye smittetilfeller om bord i cruiseskipet Diamond Princess, som ligger utenfor kysten av Japan, opplyser japanske helsemyndigheter. Foto: Jae C. Hong / AP / NTB scanpix Vis mer
Publisert

– Av 53 nye prøvesvar er 39 positive, sa Japans helseminister Katsunobu Kato onsdag.

Han la til at tilstanden er kritisk for fire av dem som er smittet av det nye coronaviruset. Antallet smittede fra skipet er nå oppe i 174.

Skipet har vært i karantene siden det anløp kysten av Japan forrige uke. Årsaken er at det ble påvist smitte hos en passasjer som gikk i land i Hongkong.

Da skipet kom til Japan, ble 300 av 3.711 passasjerer testet, og smittede ble evakuert til lokale sykehus.

Passasjerene som fremdeles er om bord, har blitt bedt om å bli på lugaren og bare oppholde seg på dekk i kort tid. Skipet er ventet å ligge i karantene fram til 19. februar.

Verdens helseorganisasjon har bestemt at det nye coronaviruset offisielt skal hete covid-19.

(©NTB)

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

sol er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer