37 politifolk skadd i voldsomme demonstrasjoner i Frankrike

Titusenvis demonstrerte lørdag i flere franske byer i protest mot politivold og et omstridt lovforslag. 37 politifolk er skadd i uro, opplyser regjeringen.

Demonstranter i Paris lørdag, under en protest mot en ny lov kritikerne mener kan gjøre det vanskelig å avdekke politivold. Lovforslaget innebærer et forbud mot å dele bilder og film av politifolk i tjeneste. Foto: François Mori / AP / NTB
Demonstranter i Paris lørdag, under en protest mot en ny lov kritikerne mener kan gjøre det vanskelig å avdekke politivold. Lovforslaget innebærer et forbud mot å dele bilder og film av politifolk i tjeneste. Foto: François Mori / AP / NTB Vis mer
Publisert

Frankrikes innenriksminister Gérald Darmanin fordømte lørdag volden mot politiet under demonstrasjonene.

– 37 politifolk ble skadd under demonstrasjonene, ifølge foreløpige tall. Jeg fordømmer nok en gang den uakseptable volden mot sikkerhetsstyrkene, skriver han i en Twitter-melding.

I Paris deltok 46.000 i demonstrasjonene, ifølge myndighetenes tall. Der kom det til sammenstøt mellom demonstranter og politi, og flere branner ble påsatt. Noen demonstranter kastet brostein på politiet, som svarte med tåregass og vannkanoner.

I landet som helhet deltok 133.000 i protestene, ifølge innenriksdepartementet.

Sterke reaksjoner

Lovforslaget som har fått mange til å reagere, kan gjøre det ulovlig å dele bilder av politifolk i tjeneste. Det kommer samtidig som en video av politifolk som slår en svart mann har vekket sterke reaksjoner i landet.

Opptak fra et overvåkingskamera offentliggjort av nettstedet Loopsider viser hvordan politifolkene følger etter mannen, musikkprodusenten Michel Zecler, og begynner å slå ham inne i musikkstudioet hans. Bakgrunnen for hendelsen skal være at Zecler ikke brukte munnbind.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

sol er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer