36 nye smittetilfeller i Bergen: – Grunn til uro

Det siste døgnet er det registrert 36 nye smittetilfeller i Bergen. Tallene øker på tross av lavere testaktivitet, noe som gir grunn til uro, ifølge kommunen.

Det er færre som tester seg i Bergen i påsken, men smittetallene øker likevel – noe som gir grunn til uro, ifølge kommunen. Illustrasjonsfoto: Gorm Kallestad / NTB
Det er færre som tester seg i Bergen i påsken, men smittetallene øker likevel – noe som gir grunn til uro, ifølge kommunen. Illustrasjonsfoto: Gorm Kallestad / NTB Vis mer
Publisert

36 tilfeller er ni flere enn dagen før og sju flere enn samme dag for én uke siden.

Seks av de nye tilfellene er barn under fem år, mens elleve er i alderen 6–19 år. Fire tilfeller har ukjent eller usikker smittevei, opplyser kommunen.

– Vi ser økt antall påvist smittede til tross for lavere testaktivitet. Dette gir grunn til uro, sier medisinsk fagsjef Trond Egil Hansen.

Han peker på at muterte virus nå er dominerende, og han understreker at det er større sannsynlighet for at nærkontakter blir smittet siden virusvariantene er mer smittsomme.

– Nå er det svært viktig at alle begrenser antall nærkontakter og for øvrig følger gjeldende regler og anbefalinger, sier Hansen.

(©NTB)

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

SOL er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer