35-åring siktet for Mehamn-drapet varetektsfengslet i fire uker

En 35 år gammel mann som er siktet for drapet på en 40 år gammel islending i Mehamn i Finnmark, har samtykket i varetektsfengsling.

Publisert

Mannen har samtykket til fire uker i varetekt, melder NRK. Det ble klart etter fengslingsmøtet i Øst-Finnmark tingrett mandag kveld.

Fengslingsmøtet til en 32-åring som er siktet for medvirkning til drap er ennå ikke avsluttet. Politiet ønsker å fengsle ham i én uke med brev- og besøksforbud.

Begge fengslingsmøtene ble avholdt senere enn vanlig på grunn av SAS-streiken.

– Tolken er forsinket på grunn av pilotstreiken, fortalte kommunikasjonsrådgiver Silja Arvola i Finnmark politidistrikt til NTB.

Det var 40 år gamle Gisli Thor Thorarinsson som ble drept. Politiet opplyste mandag ettermiddag at den dreptes pårørende var blitt varslet og at navnet derfor var frigitt.

Påtaleansvarlig i Finnmark politidistrikt, politiadvokat Anja M. Indbjør, opplyser at den hovedsiktede ikke er avhørt, men at det planlegges avhør av begge de siktede i midten av uka.

– Det er gjennomført en rekke vitneavhør, men det gjenstår fortsatt flere. Det vil også bli aktuelt å avhøre personer som befinner seg på Island, sier Indbjør i en pressemelding fra politiet.

Den andre som er siktet i saken, en 32 år gammel mann, er mistenkt for medvirkning til drap. Han har forklart seg innledende for politiet og erkjenner ikke straffskyld etter siktelsen.

Politiet fikk melding om at en mann var skutt i Mehamn like før klokken 5.30 lørdag morgen. Den 40 år gamle mannen ble funnet hardt skadd i et bolighus i bygda. Det ble forsøkt gjenopplivning på stedet, men han døde kort tid etterpå.

(©NTB)

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

sol er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer