34 nye dødsfall i Sverige - innfører flere tiltak

Sverige vil teste flere for coronasmitte og stenger aldershjem for besøk. 180 coronasmittede er døde i landet, en økning på 34 det siste døgnet.

Statsminister Stefan Löfven vil at flere skal testes for coronaviruset i Sverige. Arkivfoto: Janerik Henriksson / TT Nyhetsbyrån / NTB scanpix
Statsminister Stefan Löfven vil at flere skal testes for coronaviruset i Sverige. Arkivfoto: Janerik Henriksson / TT Nyhetsbyrån / NTB scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

4.435 har fått påvist smitte i Sverige. Det er en økning på 407 det siste døgnet.

Blant dem som har fått påvist smitte, får 358 nå intensivpleie, opplyser Folkhälsomyndigheten. Den får nå i oppdrag å lage nasjonal strategi for å teste flere personer for coronaviruset.

Men det er fortsatt viktig å prioritere helsetjenester, både blant pasienter og blant ansatte, sier miljø- og klimaminister Isabella Lövin på en pressekonferanse tirsdag.

Ifølge statsminister Stefan Löfven tester Sverige like mange som alle andre sammenlignbare land og viser til at 36.000 var testet for noen dager siden. I Norge er over 90.000 personer testet så langt.

Regjeringen har også besluttet å forby besøk på alle landets aldershjem fra og med onsdag.

– Regjeringen har tidligere kommet med en sterk anbefaling mot å besøke aldershjem, og flere kommuner har innført besøksforbud. Regjeringen ser behov for like regler for hele landet, sier miljø- og klimaminister Isabella Lövin.

(©NTB)

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

sol er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer