California:

33 millioner må holde seg innendørs: - Vaksinen kommer ikke til å redde oss fra bølgen vi er i

33 millioner mennesker må holde seg innendørs når Det sørlige California og San Joaquin-dalen blir stengt ned mens viruset sprer seg eksplosivt over hele USA.

Et skilt viser antallet aktive smittetilfeller i området i Athens, Ohio. Foto: Doral Chenoweth / AP / NTB
Et skilt viser antallet aktive smittetilfeller i området i Athens, Ohio. Foto: Doral Chenoweth / AP / NTB Vis mer
Publisert

Nedstengningen fra søndag kveld skjer for at myndighetene skal prøve å få kontroll over coronapandemien som er i ferd med å spinne helt ut av kontroll i en fart som langt overgår helseekspertenes dystreste spådommer.

De 33 millionene som må holde seg hjemme de neste tre ukene, er 84 prosent av Californias befolkning. Orden ble utstedt da kapasiteten på sykehusenes intensivavdelinger var i ferd med å sprenges.

Fem fylker i San Francisco-området innfører også strengere nedstengningsregler, selv om situasjonen i deres sykehus ikke er like akutt.

Kun takeaway

Restriksjonene som innføres, er ikke like inngripende som dem som ble innført i vår, og som fikk æren for at pandemien ble bremset. Men de blir utfordrende nok for næringslivet og folk i forstedene, som sist slapp billigere fra det.

Restauranter og barer vil nå bare kunne tilby takeaway. Samlinger av folk fra forskjellige husholdninger blir forbudt, unntatt for utendørs gudstjenester og politiske demonstrasjoner.

I tillegg må alle frisører og skjønnhetssalonger stenge, i tillegg til lekeplasser, byrehager, museer, akvarier og vingårder. Fritidsopphold på hotell blir forbudt, og campingplasser stenges.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

sol er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer