33 Extinction Rebellion-aksjonister har fått forelegg

Oslopolitiet har til nå utferdiget 33 forelegg til aksjonister fra Extinction Rebellion i forbindelse med aksjonene i Oslo.

Flere aksjonister fra Extinction Rebellion ble innbrakt fra Majorstukrysset i Oslo mandag etter at de nektet å flytte seg. Foto: Ali Zare / NTB
Flere aksjonister fra Extinction Rebellion ble innbrakt fra Majorstukrysset i Oslo mandag etter at de nektet å flytte seg. Foto: Ali Zare / NTB Vis mer
Publisert

Det opplyste Oslo politidistrikt til NTB i 12.30-tiden tirsdag.

Hvert av foreleggene er på 13.000 kroner. Totalt er det dermed skrevet ut forelegg for til sammen 429.000 kroner til aksjonister fra Extinction Rebellion etter aksjonene i Oslo mandag og tirsdag.

Mandag aksjonerte gruppen utenfor Olje- og energidepartementet, i Majorstukrysset og på Ankerbrua ved Grünerløkka i Oslo. Totalt ble 48 personer innbrakt eller pågrepet under disse aksjonene.

Tirsdag sperret gruppen krysset Frederiks gate/Karl Johans gate ved Slottet i Oslo, og de møtte også opp utenfor Klima- og miljødepartementet.

(©NTB)

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

SOL er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer