31 meldinger om blodpropp hos koronavaksinerte i Norge

Legemiddelverket har fått melding om blodpropp hos 31 personer som har fått koronavaksine i Norge.

Publisert

Legemiddelverkets ukesrapport gir en oppdatert oversikt over meldinger om mulige bivirkninger av koronavaksinasjon per 9. mars.

Fram til tirsdag hadde de mottatt 4.985 meldinger om mistenkte bivirkninger, og av disse var 2.479 meldinger behandlet. 296 er klassifisert som alvorlige og 2.184 som lite alvorlige.

Per 9. mars var det også meldt 31 tilfeller av blodpropp hos personer som hadde tatt koronavaksine i Norge.

– Fire av tilfellene gjaldt yngre personer. Det betyr at meldingene hovedsakelig dreier seg om eldre som ofte har annen underliggende sykdom, uten at det er fastslått sammenheng med vaksineringen, skriver Legemiddelverket.

Ikke konkludert med sammenheng

I ukesrapporten viser Legemiddelverket til meldingen om ett dødsfall i Danmark som følge av blodpropp etter vaksinasjon med AstraZeneca-vaksine. Torsdag valgte Folkehelseinstituttet derfor å sette all vaksinering med denne vaksinen på pause mens videre utredning pågår.

Dødsfallet i Danmark førte til at Legemiddelverket ventet med å publisere ukesrapporten til de hadde hentet ut og gjennomgått alle tilfellene av blodpropp etter koronavaksinasjon meldt til bivirkningsregisteret.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

sol er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer