Droppet HV-øvelse - risikerer fengsel

31-åring møtte ikke til heimeverns­øvelse - ble tiltalt

Kan få flere måneder i fengsel.

Publisert

31-åringen var i fjor innkalt til fire dagers trening med Heimevernet, og han skulle ha møtt opp på Heistadmoen torsdag 18. oktober. Det gjorde han aldri og nå er han tiltalt for brudd mot militær straffelov. Rettssaken går i Kongsberg og Eiker tingrett 27. mai, skriver Telemarksavisa.

Mannen risikerer nå flere måneders fengsel. For noen år siden ble en mann i Glåmdal tingrett dømt til tre måneders fengsel for ikke å ha møtt opp til den årlige heimevernsøvelsen.

Generaladvokat Lars Morten Bjørkholt sa i 2017 til Forsvarets Forum at det er strengere straff for å droppe HV-øvelse enn å ikke møte opp til førstegangstjeneste.

– Staten har investert utdanning i HV-soldaten som plutselig ikke vil mer, mens nekt av førstegangstjeneste dømmes de bare for det ene fraværet, sier Bjørkholt til Forsvarets Forum.

(©NTB)

Vi bryr oss om ditt personvern

sol er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Velkommen til vårt kommentarfelt

Vi setter pris på kommentarer til artiklene på sol.no. Husk at mange vil lese det du skriver. Hold deg til temaet og vær saklig. Vi gjør oppmerksom på at alle innlegg kan bli redigert eller fjernet av redaksjonen.