300 ruspasienter skal få gratis heroin

Regjeringen setter av 13,1 millioner kroner til et forsøk med heroinassistert behandling. 300 ruspasienter inkluderes i prøveprosjektet.

Klima- og miljøminister Ola Elvestuen (V) mener det er veldig bra at et prøveprosjekt med heroinassistert behandling kommer i gang. Det har vært en del av Venstres partiprogram siden 2007. Foto: Stian Lysberg Solum / NTB scanpix
Klima- og miljøminister Ola Elvestuen (V) mener det er veldig bra at et prøveprosjekt med heroinassistert behandling kommer i gang. Det har vært en del av Venstres partiprogram siden 2007. Foto: Stian Lysberg Solum / NTB scanpix Vis mer
Publisert

– Det er veldig bra at vi får dette på plass, sier klima- og miljøminister Ola Elvestuen (V) til Aftenposten.

Venstre har hatt behandlingen som forslag i partiprogrammet sitt siden 2007, og får med dette gjennomslag for det de mener er en mer human og kunnskapsbasert rusomsorg.

Elvestuen mener heroinassistert behandling må ses i sammenheng med hele rusreformen som er i gang, med sprøyterom og flere legemidler inn i LAR.

Prøveprosjektet med heroinassistert behandling skal gjennomføres i Oslo og Bergen neste år, hvor totalt 300 ruspasienter skal få tilbudet. Det foreslås i tillegg at prosjektet blir femårig. Forslaget blir lagt fram i statsbudsjettet som presenteres mandag.

Ruspasienten må besøke spesielle klinikker to ganger daglig for å få utdelt en dose medisinsk heroin. Klinikkene vil være åpen ti timer hver dag hele året og skal være bemannet med lege, sykepleiere, psykolog og ruskoordinator. Heroinen som brukes, skal produseres av legemiddelselskaper på lovlig vis, og kan injiseres eller gis i form av tabletter.

(©NTB)

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

sol er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer