30 personer coronasmittet ved sykehjem i Oslo

Et større smitteutbrudd har rammet Langerudhjemmet på Skullerud i Oslo. 23 beboere og sju ansatte er coronasmittet, og nær alle er fullvaksinerte.

Langerud Sykehjem. Foto: Stian Lysberg Solum / NTB
Langerud Sykehjem. Foto: Stian Lysberg Solum / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

– Det er første gangen siden pandemien startet i 2020 at dette sykehjemmet er rammet av et større utbrudd med covid-19 smitte. Samfunnet er mer åpent, og vi er så godt rustet som vi kan være med høy vaksinasjonsgrad hos både medarbeider og beboere, sier etatsdirektør Helge Jagmann i sykehjemsetaten i en pressemelding fredag.

Sykehjemmet jobber nå med testing og smittesporing, og smittede beboere isoleres. Det er innført besøksrestriksjoner fram til smittesituasjonen er under kontroll.

Etatsdirektøren opplyser at nesten alle de smittede er fullvaksinert mot covid-19.

95 prosent av medarbeidere ved Oslos sykehjem og helsehus er vaksinert, mens kun noen titalls av Oslos 3.400 sykehjemsbeboere ikke er fullvaksinerte.

Den siste tiden har smittetrenden i Oslo vært økende. 10 prosent av de eldre i Oslo har fått tredje vaksinedose. Oslo er dermed fylket med størst andel tredjedosevaksinerte eldre.

(©NTB)

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

SOL er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer