30 norske TV-tekstere går til streik

30 oversettere som tekster TV-programmer, mener de får for dårlig betalt. Nå nekter de å ta nye oppdrag for byrået Broadcast Text International.

Publisert

Programmer som kan bli rammet av streiken, går på kanaler som TVNorge, Vox og Fem. Broadcast Text International (BTI) har en stor rammeavtale med Discovery Norge og leverer teksting til nesten alle programmene på deres TV-kanaler.

– I 2005 kunne man kanskje overleve ved å tekste 45 tv-minutter daglig. Nå må man gjøre dobbelt så mye, sier Helge Vik, styreleder for Norsk Audiovisuell Oversetterforening (Navio), til Klassekampen.

Han mener tidspresset går ut over kvaliteten på oversettelsene og legger ansvaret på byråene.

Navio har ligget i honorarforhandlinger de siste årene med flere byråer. Ifølge foreningen har bransjen generelt liten betalingsvillighet, og BTI blir beskrevet som en av verstingene.

– De har vært så lite imøtekommende at 30 tekstere denne uka har gitt dem beskjed om at de ikke kommer til å ta flere oppdrag fra dem før honorarene økes, sier Vik. Han legger til at det så langt ikke har kommet noen reaksjoner fra byrået.

Klassekampen har vært i kontakt med BTIs administrerende direktør Lennart Löf som sitter på byråets Stockholm-kontor. Han ønsket ikke å kommentere saken.

(©NTB)

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

sol er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer