– 30 grader tirsdag, styrtregn onsdag

Mens det tirsdag ventes 30 grader flere steder på Østlandet, vil Midt-Norge, Vestlandet og deler av Østlandet få styrtregn midt i uka, i varierende mengder.

(Foto: Krister Srb / NTB scanpix)
(Foto: Krister Srb / NTB scanpix) Vis mer
Publisert

Varmegradene tirsdag kommer i Ytre Oslofjord og langs kysten i Viken fylke, som omfatter ikke minst populære Hvaler, samt i Vestfold og Telemark, som kan by på både Hvasser og Jomfruland.

Dagene framover blir det også godt og varmt, men på Twitter skriver Meteorologisk institutt at et drag med kjølig luft vil senke temperaturene noe på onsdag, før gradene kryper godt over 20-tallet fra torsdag.

Styrtregn

Onsdag og torsdag vil det imidlertid komme til dels voldsomme mengder med styrtregn i Trøndelag, Møre og Romsdal og på Vestlandet sør for Stad. Regnet kommer fra onsdag ettermiddag til onsdag kveld i midtre og indre strøk hvor bakken ikke er dekket av snø. Det er store lokale variasjoner i intensitet og mengde, og været kan endres raskt, melder Meteorologisk institutt.

Styrtregnet kommer også i indre strøk i regionene Agder, Telemark, Buskerud og Oppland.

Skogbrannfare i sør

Nord-Norge – som har hatt en mye kjøligere start på uka – kan imidlertid se fram til sommertemperaturer fra onsdag av. Deretter blir det litt kjøligere i Troms og Finnmark torsdag og fredag, før meteorologene lover en «knallbra» helg i Nord-Norge.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

sol er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer