30 brannfolk sier opp i protest

Politikerne i Sunnfjord kommune i Vestland har vedtatt å nedbemanne ved flere brannstasjoner i kommunen. De ansatte protesterer og har varslet oppsigelser.

Til sammen 30 brannfolk i storkommunen Sunnfjord i Vestland sier opp i protest mot en vedtatt nedbemanning. Illustrasjonsfoto: Berit Roald / NTB
Til sammen 30 brannfolk i storkommunen Sunnfjord i Vestland sier opp i protest mot en vedtatt nedbemanning. Illustrasjonsfoto: Berit Roald / NTB Vis mer
Publisert

– Kommunestyret har vedtatt en brannordning som svekker beredskapen i utkanten av kommunen, sier Stig Tveit til Bergens Tidende om kuttet av åtte deltidsstillinger.

Han er talsmann for de ansatte ved stasjonen i Jølster, der det skal kuttes fire stillinger. Etter kommunens vedtak forrige uke meldte avisen Firda at alle 18 ansatte her sier opp.

Det var brannfolk fra denne stasjonen som var først på stedet da det brant i Fjærlandstunnelen i 2017 og da det raste på Vassenden i 2019.

Denne uken bestemte 12 av de 15 brannfolkene i Gaular seg også for å varsle oppsigelse. Og de fleste brannfolkene i Førde og Naustdal mener den nye brannordningen gir svakere beredskap.

Etter sammenslåingen av Førde, Jølster, Gaular og Naustdal i fjor har Sunnfjord kommune forsøkt å samordne branntjenesten med fem stasjoner og 78 ansatte.

Mannskapene er deltidsansatte med små stillingsbrøker, men har til enhver tid nødnett-radioen på seg og rykker ut omtrent 40 ganger i året.

– 30. juni leverer vi inn utstyret og slår av radioen. Hva som blir konsekvensen, kjenner ikke vi til, sier Tveit til BT.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

sol er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer