3 gladnyheter fra Elevundersøkelsen

Her er de første resultatene fra Elevundersøkelsen 2014.

(upublisert) Opprettet

1. Færre blir mobbet

3,9 prosent av elevene, omtrent 1 av 25 elever, svarer at de mobbes to til tre ganger i måneden eller mer. Året før var dette tallet 4,2 prosent.

2. Reduksjon i krenkelser

15,1 prosent svarer at de opplever en eller flere krenkelser to til tre ganger i måneden eller mer. Dette er en nedgang på 6 prosentpoeng siden 2013.

Å bli gjort narr av eller ertet er den mest utbredte krenkelsen norske elever opplever, etterfulgt av å bli holdt utenfor og få negative kommentarer på utseendet.

3. Mindre uro i klasserommet

Samtidig som mobbetallene har sunket, er det flere som svarer at det har blitt mindre uro i klasserommene. 64 prosent er litt eller helt enige i at det er god arbeidsro i timene, en oppgang på 12 prosent siden året før.

Hva er Elevundersøkelsen?

406.000 skoleelever fra 5. klasse og ut videregående trinn 1 svarte på Elevundersøkelsen i fjor. Utdanningsdirektoratet er ansvarlig for gjennomføringen av undersøkelsen, mens NTNU Samfunnsforskning står for analysen av resultatene. (©NTB)

folg_sol_mini

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

sol er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer