3 gladnyheter fra Elevundersøkelsen

Her er de første resultatene fra Elevundersøkelsen 2014.

(upublisert) Opprettet

1. Færre blir mobbet

3,9 prosent av elevene, omtrent 1 av 25 elever, svarer at de mobbes to til tre ganger i måneden eller mer. Året før var dette tallet 4,2 prosent.

2. Reduksjon i krenkelser

15,1 prosent svarer at de opplever en eller flere krenkelser to til tre ganger i måneden eller mer. Dette er en nedgang på 6 prosentpoeng siden 2013.

Å bli gjort narr av eller ertet er den mest utbredte krenkelsen norske elever opplever, etterfulgt av å bli holdt utenfor og få negative kommentarer på utseendet.

3. Mindre uro i klasserommet

Samtidig som mobbetallene har sunket, er det flere som svarer at det har blitt mindre uro i klasserommene. 64 prosent er litt eller helt enige i at det er god arbeidsro i timene, en oppgang på 12 prosent siden året før.

Hva er Elevundersøkelsen?

406.000 skoleelever fra 5. klasse og ut videregående trinn 1 svarte på Elevundersøkelsen i fjor. Utdanningsdirektoratet er ansvarlig for gjennomføringen av undersøkelsen, mens NTNU Samfunnsforskning står for analysen av resultatene. (©NTB)

folg_sol_mini

Vi bryr oss om ditt personvern

sol er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Velkommen til vårt kommentarfelt

Vi setter pris på kommentarer til artiklene på sol.no. Husk at mange vil lese det du skriver. Hold deg til temaet og vær saklig. Vi gjør oppmerksom på at alle innlegg kan bli redigert eller fjernet av redaksjonen.