28 personer har omkommet som følge av drukning så langt i år, viser tall fra Redningsselskapet. Foto: Erik Johansen / NTB scanpix
28 personer har omkommet som følge av drukning så langt i år, viser tall fra Redningsselskapet. Foto: Erik Johansen / NTB scanpix Vis mer

Færre drukningsulykker i år

28 personer omkommet i drukningsulykker så langt i år

Så langt i år har 26 menn og to kvinner omkommet i drukningsulykker. Det er ni færre enn på samme tid i fjor.

Publisert

Fra januar og ut mai omkom 28 personer i drukningsulykker, viser statistikk fra Redningsselskapet.

– Så langt i år har fem personer druknet i fritidsbåtulykker. Det er to færre enn på samme tidspunkt i fjor, og fire færre enn i 2017. Vi håper nedgangen vedvarer gjennom sommeren, sier Tanja Krangnes i Redningsselskapet.

I mai druknet til sammen sju personer. 14. mai druknet to russiske fisketurister da båten deres kantret utenfor Senja.

Tre personer omkom etter fall fra land eller brygge i Gjerstad, Stavanger og Tromsø, mens to personer druknet etter at en bil og en hjullaster havnet i vannet i henholdsvis Kristiansand og Rødøy i løpet av mai.

Pinsehelga betyr årets første båttur for mange, og Redningsselskapet minner om at det fremdeles er vinterkaldt i vannet, selv om det er sommervarmt i lufta.

– Havner du i vannet er det viktig å få varslet med en gang. Hvis du ikke har håndholdt VHF, bør du ha mobilen i et vanntett etui. Varsling, riktig bruk av redningsvest og påkledning som forsinker nedkjøling redder liv, sier Krangnes.

(©NTB)

Vi bryr oss om ditt personvern

sol er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Velkommen til vårt kommentarfelt

Vi setter pris på kommentarer til artiklene på sol.no. Husk at mange vil lese det du skriver. Hold deg til temaet og vær saklig. Vi gjør oppmerksom på at alle innlegg kan bli redigert eller fjernet av redaksjonen.