Færre drukningsulykker i år

28 personer omkommet i drukningsulykker så langt i år

Så langt i år har 26 menn og to kvinner omkommet i drukningsulykker. Det er ni færre enn på samme tid i fjor.

28 personer har omkommet som følge av drukning så langt i år, viser tall fra Redningsselskapet. Foto: Erik Johansen / NTB scanpix
28 personer har omkommet som følge av drukning så langt i år, viser tall fra Redningsselskapet. Foto: Erik Johansen / NTB scanpix Vis mer
Publisert

Fra januar og ut mai omkom 28 personer i drukningsulykker, viser statistikk fra Redningsselskapet.

– Så langt i år har fem personer druknet i fritidsbåtulykker. Det er to færre enn på samme tidspunkt i fjor, og fire færre enn i 2017. Vi håper nedgangen vedvarer gjennom sommeren, sier Tanja Krangnes i Redningsselskapet.

I mai druknet til sammen sju personer. 14. mai druknet to russiske fisketurister da båten deres kantret utenfor Senja.

Tre personer omkom etter fall fra land eller brygge i Gjerstad, Stavanger og Tromsø, mens to personer druknet etter at en bil og en hjullaster havnet i vannet i henholdsvis Kristiansand og Rødøy i løpet av mai.

Pinsehelga betyr årets første båttur for mange, og Redningsselskapet minner om at det fremdeles er vinterkaldt i vannet, selv om det er sommervarmt i lufta.

– Havner du i vannet er det viktig å få varslet med en gang. Hvis du ikke har håndholdt VHF, bør du ha mobilen i et vanntett etui. Varsling, riktig bruk av redningsvest og påkledning som forsinker nedkjøling redder liv, sier Krangnes.

(©NTB)

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

sol er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer