28 arbeidstakere døde på jobb i fjor

I fjor døde 28 arbeidstakere på jobb i det landbaserte arbeidslivet i Norge, ifølge Arbeidstilsynet.

Illustrasjonsfoto: Shutterstock
Illustrasjonsfoto: Shutterstock Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Av de 28 som omkom på jobb i fjor var 25 norske statsborgere og alle var menn, skrive Arbeidstilsynet i en pressemelding. Antallet arbeidsskadedødsfall er lavere enn i 2021 hvor 31 arbeidstakere døde på jobb, men på samme nivå som vi har sett de siste fem årene.

– Selv om vi ser en nedgang i antall arbeidsskadedødsfall fra 2021 til 2022 er antall arbeidsskadedødsfall i norsk landbasert arbeidsliv fortsatt for høyt. Hvert arbeidsskadedødsfall er ett for mye, sier direktør Trude Vollheim i Arbeidstilsynet.

I fjor var det flest arbeidsskadedødsfallene i næringene bygge- og anleggsvirksomhet (8 arbeidsskadedødsfall), transport og lagring (7 arbeidsskadedødsfall) og jordbruk (6 arbeidsskadedødsfall).

Tallene viser også at det er de eldste i arbeidsstokken som er mest utsatt for å omkomme på jobb. 12 av 28, altså 43 prosent, av de som omkom på jobb i fjor var over 55 år. Arbeidstakere over 55 år utgjør rundt 20 prosent av alle sysselsatte i Norge, som viser at denne gruppen er overrepresentert når det gjelder arbeidsskadedødsfall.

Gjennomsnittet for de foregående fem årene (2017–2021) er, som i fjor, 28 arbeidsskadedødsfall hvert år. For tiårsperioden 2012–2021 er gjennomsnittet 33 arbeidsskadedødsfall hvert år.

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

SOL er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer