276 griser døde etter lekkasje på gård - mann siktet

En mann er siktet etter at 276 griser døde etter en vannlekkasje på en gård i Indre Salten i Nordland lille julaften. En kvinne er mistenkt i saken.

Foto: Skjermdump Google Maps
Foto: Skjermdump Google Maps Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

– 23. desember fikk politiet melding om at flere griser hadde omkommet i en fjøs i Indre Salten i Nordland. Det hadde oppstått en vannlekkasje i fjøset som medførte at flere griser måtte nødslaktes, og totalt døde 276 griser av en besetning på cirka 600 dyr, heter det i en pressemelding fra politiet.

Politiet mistenker at de to driverne av gården, en mann og en kvinne, ikke har hatt tilstrekkelig tilsyn med dyrene i forkant av vannlekkasjen.

Kvinnen er mistenkt og mannen er nå siktet etter dyrevelferdsloven, for forsettlig eller grovt uaktsomt å ha hensatt dyr i hjelpeløs tilstand.

Politiet samarbeider med Mattilsynet og har også innhentet ekstern hjelp i forbindelse med de tekniske undersøkelsene. Mandag denne uka var politiet tilbake på gården hvor vannlekkasjen fant sted for å gjøre flere undersøkelser av åstedet.

Ifølge Saltenposten har eieren av gården leid ut fjøs og jord til gårdbrukeren som nå er siktet.

(NTB)

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

SOL er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer