– 27 soldater drept av IS i Syria

27 regimesoldater er drept av IS i den syriske ørkenen, i det største IS-angrepet etter at USA erklærte seier over IS i forrige måned, ifølge eksilgruppen SOHR.

Publisert
Sist oppdatert

Fire høytstående hærledere var blant de drepte soldatene, ifølge den britiskbaserte eksilgruppen Syrian Observatory for Human Rights (SOHR).

IS' propagandakanal Amaq bekrefter at angrepet fant sted og opplyser at IS-krigere sto bak. Angrepet ble innledet torsdag kveld da regjeringsstyrker forsøkte å spore opp IS-krigere, ifølge Amaq.

Ifølge SOHR ble også seks IS-krigere drept i sammenstøtet, som fant sted i løpet av de siste 48 timene nord for Palmyra, i ørkenen øst for Homs-provinsen.

SOHR-leder Rami Abdulrahman beskriver det som «det største angrepet og det største antallet drepte blant regimestyrker siden kalifatet ble erklært beseiret».

I et annet angrep, i provinsen Deir al-Zor nordøst i Syria, ble åtte andre regjeringssoldater drept i et IS-angrep, ifølge SOHRs opplysninger.

IS mistet i forrige måned siste rest av sitt såkalte kalifat øst i Syria i forrige måned da den amerikanskstøttede kurdiske opprørsalliansen SDF tok kontroll over landsbyen Baghouz, som ble ansett for å være IS' siste rest.

Men IS har fortsatt beholdt skjulesteder i ørken- og fjellområder både i Syria og Irak.

(©NTB)

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

sol er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer