250 i karantene - flere bussruter innstilt

Flere bussruter innstilles og innskrenkes i Oslo vest og Bærum fra fredag morgen etter at en ansatt er koronasmittet og 250 ansatte må i karantene.

Ruter må innstille flere bussruter i Oslo vest og Bærum fra fredag morgen etter at en ansatt er blitt koronasmittet. Foto: Heiko Junge / NTB
Ruter må innstille flere bussruter i Oslo vest og Bærum fra fredag morgen etter at en ansatt er blitt koronasmittet. Foto: Heiko Junge / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Torsdag kveld ble det påvist koronasmitte av den britiske varianten hos en ansatt ved Furubakken bussanlegg i Bærum. Vedkommende er ansatt i Unibuss, som kjører på oppdrag for Ruter.

Som følge av dette må omkring 250 ansatte ved bussanlegget testes for smitte. Ingen bussjåfører tilknyttet Furubakken bussanlegg får kjøre før de har avlagt negativt prøvesvar, melder Ruter i en pressemelding.

Hurtigtesting av bussjåfører ved anlegget startet torsdag kveld og fortsetter fredag.

– Når en sjåfør er klarert, og det er nok sjåfører til en linje, så settes den i gang. Det skjer fortløpende utover formiddagen, forteller kommunikasjonsrådgiver Øystein Dahl Johansen i Ruter til NTB.

Innstillingene av bussrutene vil få konsekvenser for dem som er avhengige av kollektivtransport og ikke har mulighet til å ha hjemmekontor.

Innstillingene gjelder linjene 40, 41, 45, 46, 48, 130, 140, 140e, 145 og 235. I tillegg kjøres linjene 220 og 230 med redusert kapasitet, ifølge Ruters oversikt ved 9.45-tiden.

(©NTB)

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

SOL er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer