Ny forskning om kaffe

25 kopper kaffe om dagen er greit for hjertet

Det er det samme for hjertet om man drikker 1 eller 25 kopper kaffe om dagen, ifølge en ny studie utført i Storbritannia.

En ny studie utført i Storbritannia sier at det ikke har noe å si for hjerte og karsystemet om man drikker 1 eller 25 kopper kaffe om dagen. Illustrasjonsfoto: NTB scanpix / Shutterstock
En ny studie utført i Storbritannia sier at det ikke har noe å si for hjerte og karsystemet om man drikker 1 eller 25 kopper kaffe om dagen. Illustrasjonsfoto: NTB scanpix / Shutterstock Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Studien er omtalt av The Guardian og er basert på svar fra over 8.000 respondenter over hele Storbritannia. Den er utført av forskere ved Queen Mary University of London (QMUL).

Tidligere studier har antydet at kaffedrikking kan føre til åreforkalkning. Det legger press på hjertet, og dermed øker risikoen for hjerteinfarkt og slag.

I arbeidet med studien har forskere delt respondentene inn i tre grupper, basert på hvor mange kopper kaffe de drikker i snitt per dag.

Forskerne kunne slå fast at det ikke er noen større sannsynlighet for åreforkalkning for dem som drikker opp til 25 kopper om dagen, enn for dem som drikker mindre enn én.

Deltakerne i studien gjennomgikk MR-undersøkelser av hjertet og blodbølgetesting, og resultatene var entydige selv etter at faktorer som alder, vekt og røykevaner ble regnet med.

– Selv om vi ikke kan bevise en årsakssammenheng i studien, indikerer forskningen vår at kaffe ikke er så ille for arteriene som tidligere studier har foreslått, sier en av mennene bak studien.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

sol er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer