24 pasienter er trolig blitt koronasmittet på Drammen sykehus

24 pasienter er trolig blitt koronasmittet i forbindelse med innleggelse på sykehuset i Drammen knyttet til utbruddet ved ortopedisk sengepost.

Drammen sykehus er hardt rammet av coronaviruset. Foto: Terje Bendiksby/NTB
Drammen sykehus er hardt rammet av coronaviruset. Foto: Terje Bendiksby/NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

En eldre pasient som ble smittet ved ortopedisk avdeling, døde lørdag på sykehjem, sannsynligvis som følge av koronasykdom, opplyser Vestre Viken helseforetak i en pressemelding.

To av pasientene er reinnlagt som følge av koronasykdom.

Veste Viken HF legger til at det ofte er vanskelig å slå fast hvor smitten kommer fra, og de kan derfor ikke med sikkerhet si hvordan smitten har kommet inn på sykehuset.

Ifølge helseforetaket har de tett dialog med kommunehelsetjenesten i de berørte kommunene.

– Hvis utviklingen fortsetter slik vi forventer, vil ortopedisk avdeling gjenoppta sin ordinære virksomhet fra mandag i neste uke, sier administrerende direktør Lisbeth Sommervoll i Vestre Viken HF. Hun opplyser at 3.000 ansatte ved Drammen sykehus er testet. Det har ikke blitt funnet skjult smitte.

FHI har analysert varianten av koronaviruset som er funnet ved smitteutbruddet på ortopedisk sengepost ved Drammen sykehus, og det er holdepunkter for at denne varianten kan smitte lettere, men det er ikke holdepunkter for at den gir et mer alvorlig sykdomsforløp.

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

sol er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer