Papua Ny-Guinea

24 drept i kamper mellom etniske grupper: - En massakre av kvinner og barn

Kvinner og barn er blant de drepte etter voldelige sammenstøt mellom etniske grupper på Papua Ny-Guinea. Statsministeren truer de skyldige med dødsstraff.

Publisert

Menneskene ble drept i Karida og ved nabolandsbyen Peta etter at volden brøt ut lørdag. Landsbyene ligger i provinsen Hela i høylandet på Papua Ny-Guinea, hvor det er lite inngrep fra myndighetene. Først ble seks drept i et bakholdsangrep ved Peta, før de dreptes familiemedlemmer utførte et hevnangrep der 18 personer ble drept, ifølge avisen Post-Courier.

– Dette er ikke en stammekonflikt der to parter møter hverandre ansikt til ansikt, men en gerilja-aktig voldsbølge der man utfører bakholdsangrep, sier den lokale politisjefen, Teddy Augwi.

De etniske gruppene i høylandet på Papua Ny-Guinea har kjempet mot hverandre i århundrer, men tilgang på automatvåpen har gjort sammenstøtene dødeligere og hyppigere.

Blant de 18 som ble drept i Karida mandag var det kvinner og barn. To av de drepte kvinnene var gravide.

– Dette har eskalert til en massakre av kvinner og barn, sier guvernør Phillip Undialu.

Myndighetene Hela-provinsen ber nå om at det sendes minst 100 politifolk til området for å bistå de rundt 40 lokale politifolkene som allerede er der.

Papua Ny-Guineas nylig innsatte statsminister James Marape representerer valgområdet hvor drapene fant sted. Han lover nå utplassering av sikkerhetsstyrker og at de skyldige skal tas.

– Se hva jeg vil gjøre med de kriminelle som drepte uskyldige mennesker. Jeg er ikke redd for å bruke de strengeste virkemidlene i loven mot dem, sier Marape, og legger til at loven i landet tillater bruk av dødsstraff.

Han mener mangel på politifolk i Hela-provinsen er grunnen til lovløsheten.

(©NTB)

Vi bryr oss om ditt personvern

sol er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Velkommen til vårt kommentarfelt

Vi setter pris på kommentarer til artiklene på sol.no. Husk at mange vil lese det du skriver. Hold deg til temaet og vær saklig. Vi gjør oppmerksom på at alle innlegg kan bli redigert eller fjernet av redaksjonen.