Påsatt brann i Kyoto

23 fryktes omkommet i påsatt brann i animasjonsstudio i Japan

Minst 23 personer antas å ha omkommet i en påsatt brann i et animasjonsstudio i Kyoto i Japan, ifølge brannvesenet. 36 personer er skadd og flere er savnet.

Én person er bekreftet omkommet, og 37 er skadd i en brann i animasjonsfirmaet Kyoto Animation i Kyoto i Japan. Foto: Kyodo News via AP / NTB scanpix
Én person er bekreftet omkommet, og 37 er skadd i en brann i animasjonsfirmaet Kyoto Animation i Kyoto i Japan. Foto: Kyodo News via AP / NTB scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Minst 23 personer antas å ha omkommet i en påsatt brann i et animasjonsstudio i Kyoto i Japan, ifølge brannvesenet. 36 personer er skadd og flere er savnet.

Tilstanden til flere av de skadde er kritisk, ifølge en talsmann for brannvesenet i Kyoto.

Flere av de omkomne ble funnet på taket av bygningen. Enkelte kollapset også i trappene som førte opp til taket.

Påsatt brann

Myndighetene har så langt bekreftet at sju er omkommet og seks andre et antatt omkommet.

En mann er mistenkt for å ha startet brannen. Han skal være pågrepet og er tatt med til sykehus for behandling, ifølge den lokale tv-kanalen NHK.

Tidligere torsdag opplyste en talsperson for brannvesenet at opp mot 18 personer ennå ikke var gjort rede for, men det er uklart om alle disse var til stede i bygget da det begynte å brenne.

Tente på væske

Det var om lag 70 personer i bygget da brannen brøt ut, ifølge brannvesenet.

Brannmannskaper ble varslet torsdag morgen lokal tid. Ifølge politiet braste en mann inn og tømte ut en væske som han så satte fyr på.

Brannen pågikk i flere timer etter at den brøt ut.

Mannskaper jobber med å hente ut en rekke personer som er innesperret i bygget, deriblant personer som ikke selv klarer å komme seg ut, opplyste talsperson i brannvesenet tidligere torsdag.

– Vi kan per nå ikke si noe om tilstanden deres, sa han.

Eksplosjon

Det lokale politiet etterforsker hendelsen.

Mannen skal ha sagt «dere dør», før han tente på væsken. Motivet bak ildspåsettelsen er ikke kjent.

En mann som arbeidet i nærheten sier til NHK at han hørte en eksplosjon før han så flammer i bygget.

Videobilder fra stedet viser brannmannskaper som arbeider med å slukke flammer. Bygget, som huser animasjonsfirmaet Kyoto Animation, er på tre etasjer, og det er flammer i flere av etasjene.

Animasjonsstudioet har produsert tv-serier i anime-sjangeren, deriblant K-OM! og Haruhi Suzumiyas melankoli.

(©NTB)

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

sol er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer