2,25 millioner til kartlegging av samehets

Myndighetene vil kartlegge hvordan unge samer som driver reindrift opplever rasisme og netthets.

Samisk høgskole i Kautokeino skal kartlegge hvordan unge med tilknytning til reindriften håndterer erfaringer med rasisme. Foto: Heiko Junge / NTB
Samisk høgskole i Kautokeino skal kartlegge hvordan unge med tilknytning til reindriften håndterer erfaringer med rasisme. Foto: Heiko Junge / NTB Vis mer
Publisert

Sametinget og Likestillings- og diskrimineringsombudet (LDO) har bevilget 2,25 millioner kroner i støtte til et forskningsprosjekt for å kartlegge hvordan unge i reindriften opplever rasisme og netthets.

Prosjektet skal gjennomføres av Samisk høgskole i Kautokeino.

– Denne forskningen er lansert som en tiltak i Sametingets handlingsplan mot samehets. Jeg er fornøyd med at vi nå kommer i gang. Vi vet at samehets går ut over unge i reindriften, men vi trenger å vite mer om hvordan rasismen uttrykker seg og hvordan den påvirker de unge, skriver sametingsråd Runar Myrnes Balto (NSR) i en pressemelding.

Målet er at økt kunnskap om rasisme åpner for å gi ungdommen best mulig bistand og hjelp. Det skal også kartlegges hvem eller hvilke grupper det er som trakasserer, skriver hatefulle kommentarer og driver med hets mot unge som er tilknyttet reindriften.

(©NTB)

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

SOL er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer