222 nye smittetilfeller - 51 i Oslo

Det siste døgnet er det registrert 222 koronasmittede i Norge. Det er 221 færre enn snittet de siste sju dagene og 333 færre enn tilsvarende snitt for en uke siden.

Frognerparken søndag, en dag det ble registrert 51 nye smittetilfeller i Oslo. Foto: Berit Roald / NTB
Frognerparken søndag, en dag det ble registrert 51 nye smittetilfeller i Oslo. Foto: Berit Roald / NTB Vis mer
Publisert

De siste sju dagene er det registrert til sammen 3.102 nye smittetilfeller i Norge, som gir et snitt på 443 hver dag. Dette er en synkende trend sammenlignet med tilsvarende snitt for sju dager siden, som lå på 555.

Tallene er i helgen normalt lavere enn i ukedagene. Fredag ble det registrert 480 nye smittetilfeller, mens tallet var 329 lørdag.

Forrige søndag ble det registrert 366 nye smittetilfeller, 144 flere enn denne søndagen.

Ved midnatt natt til mandag var 4,9 millioner koronatester utført her i landet, siden februar i fjor. 110.612 av disse har gitt positivt testsvar, viser foreløpige tall.

I alt 1.189.900 personer har fått første dose av koronavaksinen, og 306.845 personer har fått andre dose.

Søndag var 200 koronapasienter innlagt på sykehus. Det var åtte flere enn dagen før.

Til sammen er 736 koronasmittede personer døde i Norge siden mars 2020, viser foreløpige tall. Om pasientene har dødd av eller med covid-19, er ikke alltid mulig å slå fast.

60,3 prosent av alle døde har fylt 80 år. I aldersgruppen under 50 år er det meldt om 16 dødsfall i Norge.

Det er registrert 51 nye koronasmittede i Oslo siste døgn. Det er 84 færre enn snittet de sju foregående dagene og 37 færre enn samme dag forrige uke.

De siste to ukene er det i snitt blitt registrert 150 smittede per dag. Fredag ble det registrert 143 smittetilfeller, og lørdag 107. Smittetallene synker normalt i helgen, men også sammenlignet med samme dag forrige uke er det altså en nedgang å spore.

Oslo kommune skal tirsdag holde en pressekonferanse om tiltaksnivået, etter at hovedstaden har vært delvis nedstengt i drøyt fem måneder.

Det er kun moderate lettelser som blir diskutert i byrådet i forkant av tirsdagens pressekonferanse.

– Tredje bølge slås ned

Etter at Oslo i helgen registrerte under 200 smittede for tiende dag på rad sa helsebyråd Robert Steen til NTB lørdag at tredje bølge er i ferd med å bli slått ned.

– Jeg er veldig glad for at smittetallene synker, og at antall innleggelser på sykehusene er på vei ned. Det viser at tiltakene våre virker og at Oslo-folks innsats gir resultater. Sånn jeg vurderer situasjonen nå, så mener jeg at den tredje bølgen er i ferd med å bli slått ned, sa Steen.

Steen understreket imidlertid at smittetrykket fortsatt er alvorlig, og advarte mot å håpe på store lettelser i Oslo-tiltakene med det første.

– Jeg er veldig opptatt av at vi ikke må snuble på oppløpssiden og åpne for mye og for tidlig – eller legge fram omfattende gjenåpningsplaner når oppgaven er å slå ned viruset, ikke å åpne opp samfunnet, sa Steen.

Oslo har nå tolv sammenhengende dager med under 200 registrerte smittetilfeller.

Fortsatt høyest trykk i Stovner

Smittetallene er høyest i bydelen Stovner. Der ligger smittetrykket på 612 smittede per 100.000 innbyggere de siste to ukene.

Etter det følger bydelene Grorud (534) og Søndre Nordstrand (524).

Bydelen Nordre Aker har for tiden de laveste smittetallene. Der er smittetrykket på 101 smittede per 100.000 innbyggere de siste to ukene.

Totalt er 33.110 Oslo-borgere registrert smittet siden mars i fjor.

(©NTB)

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

sol er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer