22 års fengsel for kvinne som sendte giftbrev til Trump

En franskcanadisk kvinne er dømt til 22 år i fengsel for å ha sendt et brev med den dødelige nervegiften ricin til Donald Trump da han var president i USA.

Franskcanadiske Pascale Ferrier er dømt til 22 år i fengsel for å ha truet Donald Trump og sendt et brev med nervegiften ricin til ham da han var president i USA. Arkivfoto: Sheriffen i Hidalog i Texas / AP / NTB
Franskcanadiske Pascale Ferrier er dømt til 22 år i fengsel for å ha truet Donald Trump og sendt et brev med nervegiften ricin til ham da han var president i USA. Arkivfoto: Sheriffen i Hidalog i Texas / AP / NTB Vis mer
Publisert

Følg Sol på Facebook!

Pascale Ferrier erklærte seg i januar skyldig i å ha brutt forbudet mot å ha ulovlige kjemiske våpen. Kvinne, som er i midten av 50-årene, innrømmet at hun laget ricin i hjemmet sitt i Quebec i Canada i september 2020.

Samme måned sendte hun et brev med den farlige nervegiften fra Canada til Det hvite hus, adressert til daværende president Donald Trump. Åtte personer i politiet og rettsvesenet i Texas fikk også brev med nervegiften.

Brevet til Trump inneholdt «truende språkbruk» og oppfordringer om at han måtte trekke seg fra presidentvalget den høsten, ifølge det amerikanske justisdepartementet.

– Jeg har funnet et nytt navn til deg: Den stygge tyrannklovnen. Jeg håper du liker det, sto det i brevet. Videre skrev kvinnen:

– Om dette ikke virker, vil jeg finne en bedre oppskrift på en annen gift, eller så kan jeg bruke pistolen min når jeg kommer meg på besøk. Vel bekomme!

Omtrent samtidig hadde Ferrier skrevet på Twitter at noen burde «skyte Trump i ansiktet».

Hun ble pågrepet da hun forsøkte å krysse grensen fra Canada til USA 20. september 2020. I bilen hadde hun et skytevåpen og flere hundre patroner, opplyser justisdepartementet.

(©NTB)

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

SOL er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer