22-åring tiltalt etter overfallsvoldtekt i Tønsberg

Påtalemyndigheten har tatt ut tiltale mot den 22 år gamle mannen som har sittet i varetekt etter at han ble pågrepet for voldtekt i Tønsberg i mars i år.

Publisert

Ifølge tiltalen overfalt han en småbarnsmor som var ute og trillet barnevogn i et boligområde på Sem i Tønsberg.

Han truet kvinnen med en skrutrekker, presset henne over et autovern og voldtok henne, fremgår det av tiltalen som er tatt ut av statsadvokat Mari Gjersøe i Vestfold, Telemark og Buskerud statsadvokatembeter.

Tiltalen er tatt ut etter straffelovens paragraf 292, som har en strafferamme på 15 års ubetinget fengsel.

I tillegg er han tiltalt for ved tre anledninger å ha kjøpt seksuelle tjenester på internett fra midten av januar til 1. april og for å ha brukt kokain samme dag som voldtekten han er tiltalt for fant sted.

– Han erkjenner de faktiske forholdene, men har ikke sagt noe om motivet for overfallet, sier mannens forsvarer, advokat Robert Wagner, til Aftenposten.

Saken kommer opp for Vestfold tingrett i Tønsberg 27. og 28. juni med statsadvokat Mari Gjersøe som aktor og sorenskriver Jørn Holme som administrator.

(©NTB)

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

sol er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer