22-åring tiltalt etter overfallsvoldtekt i Tønsberg

Påtalemyndigheten har tatt ut tiltale mot den 22 år gamle mannen som har sittet i varetekt etter at han ble pågrepet for voldtekt i Tønsberg i mars i år.

Publisert

Ifølge tiltalen overfalt han en småbarnsmor som var ute og trillet barnevogn i et boligområde på Sem i Tønsberg.

Han truet kvinnen med en skrutrekker, presset henne over et autovern og voldtok henne, fremgår det av tiltalen som er tatt ut av statsadvokat Mari Gjersøe i Vestfold, Telemark og Buskerud statsadvokatembeter.

Tiltalen er tatt ut etter straffelovens paragraf 292, som har en strafferamme på 15 års ubetinget fengsel.

I tillegg er han tiltalt for ved tre anledninger å ha kjøpt seksuelle tjenester på internett fra midten av januar til 1. april og for å ha brukt kokain samme dag som voldtekten han er tiltalt for fant sted.

– Han erkjenner de faktiske forholdene, men har ikke sagt noe om motivet for overfallet, sier mannens forsvarer, advokat Robert Wagner, til Aftenposten.

Saken kommer opp for Vestfold tingrett i Tønsberg 27. og 28. juni med statsadvokat Mari Gjersøe som aktor og sorenskriver Jørn Holme som administrator.

(©NTB)

Vi bryr oss om ditt personvern

sol er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Velkommen til vårt kommentarfelt

Vi setter pris på kommentarer til artiklene på sol.no. Husk at mange vil lese det du skriver. Hold deg til temaet og vær saklig. Vi gjør oppmerksom på at alle innlegg kan bli redigert eller fjernet av redaksjonen.