Kina:

21 ultraløpere døde i ekstremvær

Deltakere i et 100 kilometer langt ultraløp i fjellheimen nordvest i Kina ble truffet av ekstremvær. I alt 21 døde i uværet, ifølge lokale myndigheter.

Det ble satt i gang en redningsaksjon i Gansu-provinsen i Kina etter at ekstremt vær traff deltakere i et terrengløp. Mange av ultraløperne døde i uværet. Foto: Fan Peishen / Xinhua via AP / NTB
Det ble satt i gang en redningsaksjon i Gansu-provinsen i Kina etter at ekstremt vær traff deltakere i et terrengløp. Mange av ultraløperne døde i uværet. Foto: Fan Peishen / Xinhua via AP / NTB Vis mer
Publisert

Ekstremværet rammet området midt under løpet som ble arrangert nær byen Baiyin i Gansu-provinsen.

– Brått og ekstremt vær med hagl og isregn traff deler av traseen til det 100 kilometer lange terrengløpet i Gansu-provinsen ved 13-tiden lørdag, opplyser myndighetene i byen Baiyin.

I tillegg til nedbøren, falt også temperaturen kraftig i området. Løperne ble truffet av regn, hagl og kraftig vind 20–30 kilometer ut i løypa. Mange av deltakerne ble stående fast i bratt og ulendt terreng, og vinden var så kraftig at nødvarmeteppene, som noen hadde pakket med seg, blåste bort, ifølge nyhetsnettstedet The Paper.

Det ble igangsatt en redningsaksjon etter at flere løpere ble meldt savnet, og løpet ble avlyst, melder nyhetsbyrået Xinhua.

I alt 151 løpere ble trygt reddet ned fra fjellet. Redningsaksjonen ble avsluttet da den siste savnede løpere ble funnet omkommet, skriver partiavisen People's China Daily.

Gansu er en av Kinas fattigste regioner og grenser til Mongolia i nord og provinsen Xinjiang i vest.

Ordføreren i byen Baiyin har uttrykt sin dypeste medfølelse overfor deltakernes familier, og kommunistpartiet i Gansu har startet en gransking av hendelsen.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

sol er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer