Turistbåt sank i Budapest

21 fortsatt savnet etter båt-kollisjon i Budapest

21 personer er fortsatt savnet etter at en turistbåt kolliderte og sank på Donau i Budapest onsdag kveld. Myndighetene forbereder seg på å heve båten.

Redningsarbeidere forbereder seg på å heve den over 70 år gamle båten opp fra Donau. Foto: AP / NTB scanpix
Redningsarbeidere forbereder seg på å heve den over 70 år gamle båten opp fra Donau. Foto: AP / NTB scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Sju personer, alle fra Sør-Korea, er bekreftet omkommet etter turistbåtforliset. 21 personer er fortsatt savnet.

Seks av de sju personene som ble reddet fra forliset, har blitt skrevet ut fra sykehus ifølge ungarsk TV. Én er fortsatt innlagt med brekte ribbein.

Myndighetene forbereder seg på å heve den over 70 år gamle båten, som ble bygget på tiden under Sovjetunionen. Det er ventet at arbeidet vil ta flere dager. Båten ble torsdag lokalisert ved Margaret-brua, ikke langt unna parlamentet i sentrum av den ungarske hovedstaden.

På vei til Budapest

Den første gruppen av familier av de sørkoreanske ofrene dro til Ungarn fredag morgen, ifølge nyhetsbyrået Yonhap. 19 av dem som fortsatt er savnet, er fra Sør-Korea.

– Noen familiemedlemmer hørte om den tragiske ulykken mens de var på skolen eller på jobb. De er fortsatt i sjokk, sier turoperatøren.

Utenriksdepartementet i Sør-Korea har opplyst at ingen av turistene hadde på seg redningsvester.

Pågrepet

Politiet har startet etterforskning av forliset. Torsdag kveld ble kapteinen på det norskeide elvecruiseskipet Viking Sigyn som kolliderte med turistbåten, satt i varetekt. Han er mistenkt for handlinger om ledet til ulykken. Den 63 år gamle kapteinen har blitt avhørt.

Sørkoreanerne var på pakketur til Europa. Sist lørdag ankom de München, og meningen var at turen skulle vare i én uke. Den sørkoreanske turoperatøren opplyser at det var 30 turister, to reiseguider og en fotograf i reisefølget. Flere familier var blant deltakerne.

(©NTB)

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

sol er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer