2023-utgaven av Giro d'Italia starter i gammel togtrasé

Neste års Giro d'Italia innledes med en individuell tempoetappe på en kyst-sykkelsti som tidligere har vært brukt som jernbanestrekning i Abruzzo-regionen.

Australske Jai Hindley er regjerende mester i Giroen. Foto: Fabio Ferrari/LaPresse via AP / NTB
Australske Jai Hindley er regjerende mester i Giroen. Foto: Fabio Ferrari/LaPresse via AP / NTB Vis mer
Publisert

Følg Sol på Facebook!

Onsdag offentliggjorde arrangørene av Giroen de første detaljene rundt neste års ritt på en pressekonferanse i byen L'Aquila.

2023-utgaven av rittet starter 6. mai, og avsluttes 28. mai. Åpningsetappen er en 18,4 kilometer lange individuell tempoetappe langs Adriaterhavskysten.

Nærmest hele etappen vil bli kjørt på den spektakulære Costa dei Trabocchi-sykkelstien, før den avsluttes med en kort stigning til målgangen i Ortona.

– Dette er en drøm som går i oppfyllelse, spesielt med tanke på prologen på Costa dei Trabocchi, sier Trek-Segafredo-syklisten Dario Cataldo, som er fra Abruzzo-regionen.

– Jeg husker godt at da sykkelstiprosjektet ble født, og jeg så de første stiene, så jeg for meg hvor vakkert det ville bli hvis Giro d’Italia kunne legges langs denne ruten. Det ser perfekt ut, fortsetter han.

Etappe nummer to blir 204 kilometer lang og har start i Teramo. Målgangen blir i San Salvo. Etappen er kupert i starten, men ventes å ende i en massespurt.

Også etappe nummer tre kjøres i Abruzzo-regionen.

Hele etappeoversikten vil bli offentliggjort 17. oktober i Milano.

Australske Jai Hindley er regjerende mester.

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

SOL er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer