2022 blir det varmeste året som er målt i Storbritannia, viser foreløpige tall

Året 2022 blir det varmeste året som noen gang er registrert i Storbritannia, ifølge en foreløpig oversikt fra Met Office.

Den eneste måneden som ikke har vært varmere enn normalt i Storbritannia i år, er desember. Her spaserer folk på Tynemouth Longsands Beach i Tynemouth nordøst i England. Foto: Stefan Rousseau / PA via AP / NTB
Den eneste måneden som ikke har vært varmere enn normalt i Storbritannia i år, er desember. Her spaserer folk på Tynemouth Longsands Beach i Tynemouth nordøst i England. Foto: Stefan Rousseau / PA via AP / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Gjennomsnittstemperaturen for året ligger an til å slå den tidligere rekorden på 9,88 grader fra 2014, opplyser det britiske meteorologikontoret onsdag.

Middeltemperaturen for 2022 blir kunngjort på et senere tidspunkt.

19. juli ble det satt temperaturrekord i Storbritannia, med en måling på 40,2 grader ved Heathrow i London.

Målingene har eksistert helt siden 1884, men alle de ti årene med høyest temperatur er blitt registrert siden 2002, ifølge Met Office.

– 2022 kommer til å bli det varmeste året som er registrert i Storbritannia. Mange vil huske ekstremvarmen i sommer, men det som er oppsiktsvekkende i år, er den relativt konsekvente varmen gjennom hele året, sier Mark McCarthy, leder for det nasjonale klimainformasjonssenteret ved Met Office.

Hver eneste måned, med unntak av desember, har vært varmere enn snittet, ifølge McCarthy.

– Det varme året er i tråd med de reelle virkningene som vi forventer kommer som et resultat av menneskeskapte klimaendringer, legger han til.

(©NTB)

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

SOL er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer