2.000 i Lier takket nei til vaksinetime i sommer

2.000 innbyggere i Lier kommune har takket nei til innkallingen til coronavaksinering i sommer.

VEIEN UT: Helsemyndighetene er tydelige på at vaksinering er veien ut av coronapandemien. Foto: Berit Roald / NTB
VEIEN UT: Helsemyndighetene er tydelige på at vaksinering er veien ut av coronapandemien. Foto: Berit Roald / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

- Vi har aldri tidligere opplevd liknende og antar at det for mange henger sammen med ferieavvikling, sier Heidi Kristin Ringstad, som leder Liers vaksinasjonsprogram, til Lierposten.

Bestemt tid

De som har takket nei, er mellom 18 og 44 år og tilhører vaksinasjonsgruppene ti og elleve.

- Det er positivt for dem som sto etter dem på lista. Da rykker de fram i køen. Men for vaksinasjonsprogrammets del betyr det at vi fortsatt har 2000 liunger i gruppe ti og elleve som ikke har tatt første dose, og som jeg ikke vet når vi kan få kalt inn igjen, sier Ringstad.

I kommunen blir innbyggerne kalt inn til vaksinetime på et bestemt tidspunkt, mens i andre kommuner, som nabokommunen Drammen, kan man velge mellom ulike tidspunkter og utvalgte datoer.

I løpet av uke 28 vil alle i Lier kommune ha fått tilbud om første dose.

- Det viktigste i sommer

Helseminister Bent Høie sa på en pressekonferanse forrige uka at det er viktig at folk møter opp til vaksinetimen i sommer, og bør tilpasse ferien etter den.

- Vi er helt avhengige av at så mange som mulig lar seg vaksinere. Det viktigste vi gjør i sommer, er derfor å møte opp til vaksinetimen, sa Høie.

FHI sa forrige uka at over 90 prosent takker ja til tilbudet om coronavaksine, noe som kan gi Norge verdens beste vaksinedekning.

- Våre opprinnelige beregninger gikk ut på at 90 prosent ville takke ja, noe som regnes for å være skyhøyt i verdenssammenheng. Men vi ligger altså godt over det for alle gruppene som nå er ferdigvaksinert. For én av dem ligger vi helt oppe i 98 prosent, sa Stoltenberg.

Mer om