20 døde og flere savnet etter flom i Kina

Minst 20 personer har mistet livet og flere er savnet i flom i Beijing og nærliggende provinser. President Xi Jinping ber om umiddelbare tiltak.

Kinas president Xi Jinping krever at lokalmyndighetene tar grep etter voldsom oversvømmelse i fjellområdene utenfor Beijing den siste uka. Foto: Ng Han Guan / AP / NTB
Kinas president Xi Jinping krever at lokalmyndighetene tar grep etter voldsom oversvømmelse i fjellområdene utenfor Beijing den siste uka. Foto: Ng Han Guan / AP / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Følg Sol på Facebook!

Flere dager med kraftig regn har tvunget kinesiske myndigheter til å stenge togstasjoner og evakuere mennesker i sårbare lokalsamfunn som følge av flom, melder den statlige kinesiske kringkasteren CCTV.

Områdene rundt Kinas hovedstad Beijing og naboprovinsen Hebei er spesielt hard rammet av uværet.

Det begynte å regne i Beijing på lørdag, og i løpet av kun 40 timer kom det like mye nedbør som det normalt sett gjør i hele juli.

Store ødeleggelser

Flere hjem har blitt oversvømmet og veier og biler er ødelagt. Kinas president Xi Jinping ber nå lokale myndigheter for å gjøre alt de kan for å redde mennesker som fortsatt er fanget i vannmengdene.

– Xi krever at alle lokalsamfunn gjør alt de kan for å lette etter mennesker som er savnet eller fanget i flomutsatte områder, melder CCTV.

En bil har blitt kastet mot en bro som følge av flomvannet i utkanten av Beijing. Foto: Ng Han Guan / AP / NTB
En bil har blitt kastet mot en bro som følge av flomvannet i utkanten av Beijing. Foto: Ng Han Guan / AP / NTB Vis mer

Bredden av Mentougou-elven har gått over sine bredder, og gjørme og ødelagte gjenstander ligger spredd langs veiene, ifølge AFP.

En mann forteller nyhetsbyrået at han ikke har sett en så fæl flom i regionen siden juli 2012, da 79 mennesker mistet livet og titusenvis ble evakuert.

– Denne gangen er det mye større enn det, sier han.

En annen 20 år gammel mann omtaler flommen som en naturkatastrofe.

Flere døde

Totalt elleve mennesker har mistet livet i Beijing-området, hvorav to jobbet med redning for nødetatene. Minst 13 personer er fortsatt savnet.

I naboprovinsen Hebei har ni mennesker dødd og seks er savnet. Det er også meldt om noen skader som følge av kraftig regn i den nordøstlige Liaoning-provinsen gjennom helgen.

Ifølge avisen Global Times har over 100.000 mennesker blitt evakuert i Beijing fordi de er i faresonen. Myndighetene har bevilget 110 millioner yuan til katastrofearbeid i hovedstaden og omliggende provinser, tilsvarende i underkant av 157 millioner norske kroner.

Det er spesielt uvanlig med så mye nedbør i Beijing, som generelt har et moderat, tørt klima.

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

SOL er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer