Store snegler

20 centimeter lang snegle invaderer Cuba: - De er overalt

På kort tid har den afrikanske kjempesneglen blitt den nye folkefienden på Cuba. Ekspertene og befolkningen frykter ødelagte avlinger og overførbare sykdommer.

Den afrikanske kjempesneglen sprer seg hurtig på Cuba. Foto: Ismael Francisco / AP / NTB scanpix
Den afrikanske kjempesneglen sprer seg hurtig på Cuba. Foto: Ismael Francisco / AP / NTB scanpix Vis mer
Publisert

I det stille har den rundt 20 centimeter lange sneglen inntatt Karibias største øy, Cuba. Det dreier seg om en art med det latinske navnet Achatina fulica. De velvoksne sneglene har ingen naturlige fiender på Cuba og setter til livs både vegetasjon, frukt, grønnsaker og søppel.

– Jeg hadde aldri hørt om den før, men nå er de overalt, sier Ysmila Marín som bor i ett av nabolagene som bløtdyret har inntatt.

I løpet av de siste månedene har myndighetene satt i gang nasjonale tiltak for å bekjempe sneglene, men ikke alle er like fornøyd med statens innsats så langt.

Marín og flere nabofamilier holder barna innendørs i frykt for smitte fra sneglene, som i verste fall kan spre alvorlig hjerneinfeksjon og mageinfeksjon.

Myndighetene oppfordrer folk til å fjerne sneglene uten å ta på dem, og destruere dem i forseglede bokser.

Sneglen ble først oppdaget på Cuba i 2014, men er nå å finne over store deler av Havanna og resten av øystaten. Myndighetene har erkjent at det vil ta noe tid før snegleinvasjonen er under kontroll.

Det er foreløpig ikke kjent hvordan sneglen har kommet seg til Cuba.

(©NTB)

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

sol er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer