20-åring tiltalt for drap på moren i Øygarden

Påtalemyndigheten har tiltalt en 20 år gammel mann for å ha drept sin egen mor på Sotra i Øygarden i slutten av mai i fjor. Mannen nekter straffskyld.

Politi utenfor boligen på Brattholmen på Sotra der en kvinne ble funnet død 31. mai i fjor. Nå er kvinnens 20 år gamle sønn tiltalt for drap. Foto: Marit Hommedal / NTB
Politi utenfor boligen på Brattholmen på Sotra der en kvinne ble funnet død 31. mai i fjor. Nå er kvinnens 20 år gamle sønn tiltalt for drap. Foto: Marit Hommedal / NTB Vis mer
Publisert

Den unge mannen ble varetektsfengslet i tolv uker i Bergen tingrett torsdag. Onsdag ble det tatt ut tiltale i saken, og politiet varslet derfor at de vil holde 20-åringen fengslet til saken skal opp for retten.

– Retten har ved vurderingen lagt vekt på sakens svært alvorlige karakter og forventet straff. Ved vurderingen av forholdsmessigheten har retten tatt hensyn til at påtalemyndigheten tar sikte på å holde siktede varetektsfengslet fram til hovedforhandling, skriver Bergen tingrett i fengslingskjennelsen.

Mannens forsvarer, advokat Marius Wesenberg, sier til Bergens Tidende at mannen ikke erkjenner straffskyld etter tiltalen som er tatt ut.

– Han erkjenner ikke straffskyld og ønsker ikke å uttale seg ut over det, sier Wesenberg til avisen.

Ifølge statsadvokat Rudolf Christoffersen ble den 55 år gamle kvinnen kvalt. 20-åringen skal ikke ha bidratt noe særlig til etterforskningen, og noe motiv skal ikke være kjent. Tiltalen baserer seg på tekniske bevis og vitneforklaringer.

Den tiltalte sønnen er vurdert av sakkyndige og funnet tilregnelig.

(©NTB)

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

SOL er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer