Annonse

20-åring erkjenner delvis straffskyld for drap på kamerat

Mannen er tiltalt for å ha drept kameraten med bajonett og machete.

Det melder NRK og Fædrelandsvennen.


– Han mener han var utilregnelig og ikke kan straffes, sa statsadvokat Beate Rullestad-Jansen i Kristiansand tingrett tirsdag.


Ettersom 20-åringen også tidligere har erkjent at det var han som drepte kameraten, er det i rettssaken ikke lagt opp til noen uenighet om de faktiske forhold. I stedet er hovedspørsmålet om tiltalte var tilregnelig på gjerningstidspunktet.«Uspesifisert ikke-organisk psykose»


To av de tre sakkyndige som har undersøkt 20-åringen har konkludert med at han har en «uspesifisert ikke-organisk psykose».


I tiltalen om forsettlig drap under særdeles skjerpende omstendigheter er det lagt inn forbehold om å legge ned krav om forvaringsstraff, men ikke om å be tingretten overføre 20-åringen til tvungent psykisk helsevern.


Drapet skjedde om formiddagen onsdag 22. april i fjor. 18 år gamle Røksland ble teipet fast og stukket en rekke ganger i hodet, halsen og overkroppen med bajonett og machete. 18-åringen døde til slutt av forblødning.Flere tiltaler


Rullestad Jansen sa i retten tirsdag at det ikke er avdekket et åpenbart motiv, men at det ikke er avgjørende for å kunne dømmes.


Mannen er også tiltalt for å ha truet til seg en bil etter drapet, for å ha ranet til seg en flaske vann fra en veikro, samt skadeverk på biler. Mannen erkjente delvis straffskyld for disse tiltalepunktene.


(©NTB)