Vis mer

20-åring erkjenner delvis straffskyld for drap på kamerat

Mannen er tiltalt for å ha drept kameraten med bajonett og machete.

(upublisert) Opprettet

Det melder NRK og Fædrelandsvennen.


– Han mener han var utilregnelig og ikke kan straffes, sa statsadvokat Beate Rullestad-Jansen i Kristiansand tingrett tirsdag.


Ettersom 20-åringen også tidligere har erkjent at det var han som drepte kameraten, er det i rettssaken ikke lagt opp til noen uenighet om de faktiske forhold. I stedet er hovedspørsmålet om tiltalte var tilregnelig på gjerningstidspunktet.«Uspesifisert ikke-organisk psykose»


To av de tre sakkyndige som har undersøkt 20-åringen har konkludert med at han har en «uspesifisert ikke-organisk psykose».


I tiltalen om forsettlig drap under særdeles skjerpende omstendigheter er det lagt inn forbehold om å legge ned krav om forvaringsstraff, men ikke om å be tingretten overføre 20-åringen til tvungent psykisk helsevern.


Drapet skjedde om formiddagen onsdag 22. april i fjor. 18 år gamle Røksland ble teipet fast og stukket en rekke ganger i hodet, halsen og overkroppen med bajonett og machete. 18-åringen døde til slutt av forblødning.Flere tiltaler


Rullestad Jansen sa i retten tirsdag at det ikke er avdekket et åpenbart motiv, men at det ikke er avgjørende for å kunne dømmes.


Mannen er også tiltalt for å ha truet til seg en bil etter drapet, for å ha ranet til seg en flaske vann fra en veikro, samt skadeverk på biler. Mannen erkjente delvis straffskyld for disse tiltalepunktene.


(©NTB)

Vi bryr oss om ditt personvern

sol er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Velkommen til vårt kommentarfelt

Vi setter pris på kommentarer til artiklene på sol.no. Husk at mange vil lese det du skriver. Hold deg til temaet og vær saklig. Vi gjør oppmerksom på at alle innlegg kan bli redigert eller fjernet av redaksjonen.