En 20 år gammel mann er i lagmannsretten dømt til ni års fengsel for drapsforsøk. Han knivstakk en da 16 år gammel jente på en videregående skole i Lier i 2017. Foto: Ole Berg-Rusten / NTB scanpix
En 20 år gammel mann er i lagmannsretten dømt til ni års fengsel for drapsforsøk. Han knivstakk en da 16 år gammel jente på en videregående skole i Lier i 2017. Foto: Ole Berg-Rusten / NTB scanpix Vis mer

20-åring dømt til ni års fengsel for drapsforsøk på skole i Lier

En 20 år gammel mann er i lagmannsretten dømt til ni års fengsel for drapsforsøk. Han knivstakk en da 16 år gammel jente på en videregående skole i Lier i 2017.

Publisert

I tingretten ble mannen dømt til ni års forvaring med en minstetid på seks år, samt til å betale offeret 300.000 kroner i oppreisningserstatning.

Lagmannsretten kom under dissens fram til at det ikke er grunnlag for å idømme tiltalte til forvaring. To av de fem meddommerne mente det var grunnlag for å dømme den tiltalte til forvaring, mens tre av meddommerne og lagdommeren mente vilkårene for forvaring ikke var oppfylt.

Aktor i saken, statsadvokat Vibeke Gjøslien Martins, ba om ni års forvaring i ankesaken. Mannen hadde opprinnelig anket både skyldspørsmålet under tiltalepunktet for drapsforsøk og straffeutmålingen, men i lagmannsretten erkjente han likevel straffskyld for drapsforsøk.

Ankesaken dreide seg derfor kun om straffeutmålingen.

Mannen knivstakk jenta hele 17 ganger. Hendelsen skjedde 4. september 2017 i gangen på St. Hallvard videregående skole i Lier.

Jenta fikk livstruende skader av stikkene, men berget såvidt livet. Hun har likevel fått varige mén. Stikkene traff henne blant annet i nakken, ryggen, brystet, ansiktet og magen.

Ifølge Martins ble den tiltalte og jenta kjent på nettet, men gutten truet jenta da hun sa at hun ikke lenger ville ha kontakt med ham.

(©NTB)

Vi bryr oss om ditt personvern

sol er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Velkommen til vårt kommentarfelt

Vi setter pris på kommentarer til artiklene på sol.no. Husk at mange vil lese det du skriver. Hold deg til temaet og vær saklig. Vi gjør oppmerksom på at alle innlegg kan bli redigert eller fjernet av redaksjonen.