2 av 5 gifte menn og kvinner lyver om dette til partneren

Innrømmer løgn om inntekter og skjuler ekstra bankkontoer.

En fersk studie utført av National Endowment for Financial viste at to av fem amerikanere som har felles økonomi med sine ektefeller, innrømmer å ha skjult finansiell informasjon eller løyet til partneren om pengespørsmål.


Mens noen av løgnene er om små eller relativt harmløse ting, som å skjule noe man har kjøpt innerst i skapet, løy andre om ting av større betydning, som at de hadde en ekstra bankkonto.


39 prosent av de spurte svarte at de hadde skjult noe de hadde kjøpt, en bankkonto, regninger eller kontanter fra en partner. 16 prosent svarte at de hadde løyet om hvor mye gjeld de har eller hvor mye de tjener, skriver Daily Mail.Flere ville gi gave


Undersøkelsen ble utført fra 19. til 21. januar 2016, og 2057 voksne fra 18 år og oppover deltok i studien.

At noen gjemmer unna penger eller lyver om noe de har kjøpt trenger ikke nødvendigvis være bekymringsfullt. Flere fortalte at de hadde gjemt unna penger for å gi partnere en hyggelig overraskelse, som en ferie eller en gave.

Menn lyver oftere om penger


Eksperter sier likevel at det i de fleste tilfeller er mer utspekulerte handlinger som er grunnen til at folk er uærlige i pengespørsmål. De advarer om at det å lyve i pengespørsmål, uansett om det er om en relativt harmløs ting, kan føre til at forholdet tar slutt.

Ifølge studien lyver menn oftere om penger enn det kvinner gjør. Omkring 46 prosent av mennene innrømmet å ha skjult finansiell informasjon eller løyet om pengespørsmål. 38 prosent av kvinnene sa det samme. Dette er likevel vanligst blant unge. 61 prosent av de mellom 18 og 34 år innrømmet å ha gjort dette.